Cele mai citite
 


MAI: 54 de localităţi sunt izolate, potrivit datelor de la ora 12,00
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 54 de localităţi din ţară sunt izolate, dintre care 21 în judeţul Vrancea, potrivit datelor de la ora 12,00, a precizat luni, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Mihai Capră.
Potrivit aceloraşi date, 94 de drumuri judeţene sunt blocate şi se înregistrează probleme în alimentarea cu energie electrică în 12 localităţi din judeţul Buzău.
"Revenind la ceea ce s-a întâmplat de ieri până azi, avem şase judeţe care de ieri de la ora 18,00 au intrat în cod portocaliu. Urmările în zonă nu sunt de natură a crea disfuncţionalităţi. Singura problemă care ar trebui menţionată este că pe DN 6, între Orşova şi Turnu Severin a avut loc o avalanşă care a fost rezolvată operaţional", a declarat secretarul de stat.
El a spus că a mai avut loc un astfel de eveniment, tot între Orşova şi Turnu Severin, care a afectat atât DN 6, cât şi calea ferată Timişoara - Turnu Severin, precum şi o altă avalanşă în zonă, pe DN 57.
"Din informaţia pe care mi-a transmis-o prefectul, pe DN6 s-a dat drumul la circulaţie pe un fir. Colegii de la transporturi intervin pe calea ferată", a precizat Mihai Capră.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate şase decese cauzate de hipotermie, ceea ce ridică numărul total al victimelor de la declanşarea evenimentelor meteo nefavorabile la 74, dintre care 47 în afara caselor.
Raed Arafat a spus că la ora 11,00 existau zece cazuri care necesitau intervenţie medicală de urgenţă la care nu se putea interveni din cauza fenomenelor meteo.
El a afirmat că Ministerul Sănătăţii le-a propus producătorilor de medicamente să sprijine prin donaţii populaţia din zonele afectate iar doi dintre aceştia au răspuns deja afirmativ acestei solicitări.
Arafat a adăugat că la ora 11,00 nu erau ambulanţe înzăpezite şi că probabil luni nu va putea fi folosită aviaţia. AGERPRES (A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...
Peste 1.000 de autovehicule sunt blocate în trafic, multe drumuri naţionale şi judeţene închise în continuare Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore, autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES...
Raed Arafat afirmă că mai sunt cazuri medicale la care accesul e dificil în mai multe judeţe Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că mai sunt cazuri medicale la care accesul este dificil, înregistrându-se probleme probleme în judeţele Buzău, Călăraşi, Vaslui, Vrancea.
Drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii; opt decese şi şcoli închise din cauza gerului Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) informează că mai sunt blocate din cauza zăpezii 13 drumuri naţionale în judeţele Buzău, Giurgiu, Tulcea şi Vrancea şi 43 de drumuri judeţene în Ialomiţa, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Tulcea şi Vrancea.
Raed Arafat: 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge în jurul orei 12,00 Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a informat marţi, într-o conferinţă de presă, că în jurul orei 12,00 erau 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge sau unde se va sosi cu mare întârziere.
Peste 10.800 de lucrători din structurile MAI acţionează pentru limitarea efectelor căderilor abundente de zăpadă Un număr de 10.866 de lucrători din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) acţionează pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice iar alţi 7.000 sunt pregătiţi să intervină în zonele afectate de fenomenele extreme, a anunţat, duminică seară, într-o conferinţă de...