Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii constată o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale AH3N2
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii informează că, în ultima săptămână, a constatat o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale de tip AH3N2, în special pe teritoriul din estul ţării (zona Moldovei), fără a exista, în prezent, riscul unei epidemii.
Potrivit MS, în aceeaşi perioadă a crescut brusc numărul cazurilor de gripă AH3N2, cu preponderenţă în judeţul Iaşi, unde a constatat o incidenţă crescută faţă de nivelul naţional. Astfel, de la începutul supravegherii virusurilor gripale, din săptămâna 40 a anului trecut şi până în prezent, au fost confirmate, în total, 63 de virusuri gripale AH3N2, activitatea gripală fiind de intensitate medie, cu focar local în judeţul Iaşi şi cu cazuri sporadice în alte 15 judeţe.
În ultima săptămână, MS constată şi o creştere a infecţiilor respiratorii acute cu 16,8% faţă de săptămâna anterioară, fără a fi depăşite valorile medii ale anilor trecuţi.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Se constată o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale AH3N2 Ministerul Sănătăţii informează că, în ultima săptămână, se constată o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale de tip AH3N2, în special pe teritoriul Moldovei, fără a exista, în prezent, riscul unei epidemii.
MS: Numărul infecţiilor respiratorii acute în uşoară creştere Infecţiile respiratorii acute au afectat, în ultima săptămână a anului 2011, 53.606 persoane, cu 1,2% mai multe decât cele înregistrate în săptămâna precedentă, relevă raportul transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii (MS).
Suceava: Creşte numărul cazurilor de gripă În judeţul Suceava numărul cazurilor de gripă confirmate de Laboratorul Cantacuzino din Bucureşti este în creştere ajungând la trei din cele şapte persoane diagnosticate cu această boală, a declarat presei, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.
Ministerul Sănătăţii: Numărul cazurilor cu infecţii respiratorii acute, în scădere Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost, în perioada 30 octombrie - 6 noiembrie, de 84.154, cu 10,6% mai mic decât în săptămâna precedentă, relevă raportul Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Institutul de Sănătate Publică: Cazurile de gripă sunt sporadice Activitatea gripală este sporadică, înregistrându-se doar cazuri izolate, de intensitate joasă, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat, în această săptămână, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului...
Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere Numărul infecţiilor respiratorii acute este în creştere iar gripa evoluează cu o intensitate medie, zonele mai afectate de gripă fiind cele din sud, est şi zona centrală, informează joi printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.