Cele mai citite
 


MS: Se constată o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale AH3N2
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii informează că, în ultima săptămână, se constată o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale de tip AH3N2, în special pe teritoriul Moldovei, fără a exista, în prezent, riscul unei epidemii.
Potrivit MS, în aceeaşi perioadă a crescut brusc numărul cazurilor de gripă AH3N2 cu preponderenţă în judeţul Iaşi, unde se constată o incidenţă crescută faţă de nivelul naţional.
Astfel, de la începutul supravegherii virusurilor gripale, din săptămâna 40 a anului trecut şi până în prezent, au fost confirmate, în total, 63 de virusuri gripale AH3N2, activitatea gripală fiind de intensitate medie, cu focar local în judeţul Iaşi şi cu cazuri sporadice în alte 15 judeţe.
În ultima săptămână, se constată şi o creştere a infecţiilor respiratorii acute cu 16,8% faţă de săptămâna anterioară, fără a fi depăşite valorile medii ale anilor trecuţi.
În context, specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Măsurile de igienă personală precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt importante pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi, în special, prin gripă.
Respectarea unui regim de viaţă sănătos - alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă - este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos.
De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Recomandări ale MS pentru evitarea îmbolnăvirilor în perioada cu fluctuaţii frecvente de temperatură Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Ministerul Sănătăţii constată o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale AH3N2 Ministerul Sănătăţii informează că, în ultima săptămână, a constatat o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale de tip AH3N2, în special pe teritoriul din estul ţării (zona Moldovei), fără a exista, în prezent, riscul unei epidemii.
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere Numărul infecţiilor respiratorii acute este în creştere iar gripa evoluează cu o intensitate medie, zonele mai afectate de gripă fiind cele din sud, est şi zona centrală, informează joi printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.