Cele mai citite
 


Cambodgia: primul deces de gripă H1N1 (premier)
marţi, 29 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie de 40 de ani a decedat duminică, la Phnom Penh, fiind primul caz mortal provocat de gripa H1N1 în Cambodgia, a anunţat luni premierul Hun Sen, citat de AFP şi Xinhua.
Femeia, care a prezentat şi alte probleme de sănătate, a murit duminică, într-un spital din Phnom Penh, a indicat Hun Sen.

Victima 'era bolnavă de ceva timp şi suferea de probleme pulmonare', conform aceleiaşi surse.

De la apariţia virusului H1N1 în Cambodgia, în luna iunie a acestui an, în regiune s-au înregistrat 88 de cazuri de gripă nouă, soldată la nivel mondial cu moartea a 3.900 de persoane de la apariţia noului virus, cel mai devreme în martie 2009, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
MS: În ultima săptămână au fost confirmate 6 cazuri de gripă cu A/H1N1 Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că în săptămâna 21 - 27 septembrie au fost confirmate 6 cazuri de gripă cu tulpina nouă A/H1N1, totalul la nivel naţional al cazurilor ajungând la 339.
OMS nu recomandă antivirale cu titlu preventiv împotriva gripei H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu recomandă utilizarea preventivă de medicamente antivirale împotriva gripei H1N1, după ce a constatat 28 de cazuri de rezistenţă la nivel mondial, transmit AFP şi AP.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.