Cele mai citite
 


Peste 10.800 de lucrători din structurile MAI acţionează pentru limitarea efectelor căderilor abundente de zăpadă
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 10.866 de lucrători din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) acţionează pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice iar alţi 7.000 sunt pregătiţi să intervină în zonele afectate de fenomenele extreme, a anunţat, duminică seară, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Mihai Capră.
Potrivit oficialului MAI, la nivel naţional sunt blocate 83 de drumuri judeţene, iar 45 de localităţi sunt izolate, autorităţile acţionând cu utilaje specifice pentru deszăpezire. Se înregistrează probleme în alimentarea cu energie electrică în 13 localităţi din judeţul Buzău, dar MAI va sprijini, în continuare, eforturile autorităţilor locale de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice, a precizat secretarul de stat Mihai Capră.
La rândul său, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a precizat că au fost înregistrate, în total, 68 de decese din cauza hipotermiei, 42 dintre acestea fiind persoane găsite în stradă, restul persoane aflate în locuinţe improvizate sau fără încălzire.
Totodată, dr. Raed Arafat a solicitat autorităţilor locale să aplice măsuri pentru prevenirea deceselor prin hipotermie, amintind exemplul pozitiv al municipiului Bucureşti unde astfel de cazuri au fost mai puţine decât estimarile, datorită faptului că autorităţile locale au identificat persoanele fără adăpost sau care trăiau în condiţii improprii şi le-au transportat la unităţi specializate pentru a primi asistenţă medicală sau socială. AGERPRES/(AS - Marina Bădulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...
Asistenţa medicală la FOTE 2013 Un număr de 11 ambulanţe din afara judeţului Braşov vor asigura asistenţa medicală pe parcursul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care are loc în perioada 17-22 februarie.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Peste 1.000 de autovehicule sunt blocate în trafic, multe drumuri naţionale şi judeţene închise în continuare Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore, autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES...
Alba: Zăpadă de zeci de centimetri în Apuseni, dar fără drumuri blocate şi localităţi izolate Aproape 60 de cazuri sociale şi de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat un adăpost temporar pe toată perioada geroasă şi asistenţă medicală specializată, au fost înregistrate începând de sâmbăta trecută în judeţul Alba, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Judeţean pentru Situaţii...
Buzău:Alpinişti din Ungaria şi Cluj acordă asistenţă medicală în satele izolate Mai mulţi alpinişti pe schiuri veniţi din Ungaria şi din judeţul Cluj au venit în zona sud a judeţului Buzău pentru a acorda asistenţă medicală în satele izolate de nămeţi.