Cele mai citite
 


Primarul general le-a cerut operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut luni, la comandamentul de iarnă, operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I, în baterii, utilajele urmând să fie însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere, astfel încât intervenţia acestora să fie eficientizată.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti, după intervenţia cu antiderapant, utilajele vor fi poziţionate în puncte fixe, în aşa fel încât să poată acţiona prompt ori de câte ori este nevoie.
De asemenea, potrivit dispoziţiilor primarului general, pe parcursul zilei de luni se va interveni şi pe străzile laterale şi se va acţiona pentru curăţarea trotuarelor, refugiilor şi staţiilor de tramvai.
Conform operatorilor de deszăpezire, luni dimineaţa acţionau în teren 332 de utilaje şi 668 de operatori manuali.
Ca urmare a menţinerii temperaturilor scăzute, Direcţia Generală de Asistenţă Socială continuă programul de adăpostire a persoanelor defavorizate în Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady şi Adăpostul Sf. Luca din Berceni.
În noaptea de duminică spre luni, în adăposturile DGASMB au fost cazate 606 persoane.
În caz de extremă urgenţă, Municipalitatea poate suplimenta locurile de cazare. Astfel, pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost, cetăţenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.821.218, informează PMB.
Primăria Capitalei a înfiinţat nouă puncte de colectare de ajutoare, cu program non-stop.
În cazul în care există bucureşteni care doresc să facă donaţii, dar nu se pot deplasa, aceştia pot suna la numerele de telefon 0.800.821.218 şi 021.305.55.50 şi o echipă a DGASMB se va deplasa la domiciliul acestora.
La numărul de telefon gratuit 0800.821.218 pot apela şi persoanele vârstnice care nu pot ieşi din casă din cauza condiţiilor meteorologice şi nu îşi pot procura mâncare, medicamente sau apă. Luni s-au înregistrat 63 de astfel de solicitări.
Potrivit raportului inspectorilor din cadrul Direcţiei Control, în noaptea de duminică spre luni, la nivelul municipiului Bucureşti s-a acţionat permanent, atât cu utilaje, cât şi cu forţă umană, pe arterele principale şi secundare de legătură, iniţial prin pluguire, după care carosabilul a fost tratat cu soluţie ori material antiderapant.
S-a acordat o atenţie deosebită podurilor, pantelor, rampelor, pasajelor şi intrărilor în şcoli şi spitale.
Totodată, pe mai multe artere principale, zăpada a fost încărcată şi transportată şi s-a lucrat cu forţa umană la degajarea zăpezii de la rigolă.
Nu au fost lucrate refugiile de tramvai. La staţiile RATB, precum şi pe arterele secundare de circulaţie s-a intervenit doar într-o foarte mică măsură.
Potrivit raportului Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, în perioada 12 februarie, ora 20,00, - 13 februarie, ora 6,00, în municipiul Bucureşti s-au înregistrat 1.088 de solicitări pentru asistenţă medicală, dintre care 625 urgenţe, 15 căzuţi în stradă, 20 traumatisme, 25 fracturi, dintre care trei deschise, cinci persoane în şoc hipotermic, 25 persoane defavorizate duse la adăposturile sociale. AGERPRES/(AS - Georgiana Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul Capitalei le solicită operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde, având în vedere cantităţile mari de zăpadă căzute peste noapte, dar şi faptul că prognoza meteo anunţă ninsori în continuare.
Primarul general le-a cerut operatorilor să intensifice tratamentele cu antiderapant pentru combaterea poleiului Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire la comandamentul de iarnă convocat vineri seară ca, începând cu ora 4,00, să fie intensificate tratamentele cu antiderapant, având în vedere că meteorologii au avertizat că spre dimineaţă există posibilitatea ca în Bucureşti...
Primarul Sorin Oprescu a cerut deszăpezirea străzilor din zona şcolilor, spitalelor şi instituţiilor publice Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat operatorilor de deszăpezire să acţioneze în noaptea de luni spre marţi cu material antiderapant în zona pantelor, rampelor şi a podurilor, dar şi pe arterele principale şi cele laterale, în special la intrările în şcoli, spitale şi instituţii...
Alba: Zăpadă de zeci de centimetri în Apuseni, dar fără drumuri blocate şi localităţi izolate Aproape 60 de cazuri sociale şi de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat un adăpost temporar pe toată perioada geroasă şi asistenţă medicală specializată, au fost înregistrate începând de sâmbăta trecută în judeţul Alba, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Judeţean pentru Situaţii...
Sorin Oprescu: Pe majoritatea străzilor principale din Capitală se circulă în condiţii bune Pe majoritatea străzilor principale din Capitală se putea circula în condiţii bune, la ora 6,00 dimineaţa, datorită eforturilor depuse de operatorii de curăţenie pe tot parcursul nopţii, cu cele aproximativ 234 de utilaje de deszăpezire, a anunţat, vineri dimineaţă, primarul general al Capitalei Sorin...
Comunicat de presă - PMB COMUNICAT DE PRESÃ