Cele mai citite
 


Prof. dr. Molnar Geza: Sunt mici focare de gripă în Moldova; nu se poate vorbi de o epidemie
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prof. dr. Geza Molnar, consilier al ministrului Sănătăţii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că nu se poate vorbi de o epidemie de gripă AH3N2, iar acele mici focare din Moldova sunt cazuri izolate.
Potrivit acestuia, acele mici focare au fost determinate de o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale de tip AH3N2 şi o creştere a numărului de cazuri în Rusia, Albania, la graniţa de est a ţării.
Judeţele în care a apărut un număr mai mare de cazuri sunt Iaşi, Suceava, Galaţi, Vaslui, Neamţ.
"Virusul nu e mai agresiv, ci are o activitate mai intensă. AH3N2 este un virus obişnuit sezonier, o componentă a sa se găseşte în vaccin", a precizat prof. Molnar Geza.
El le-a cerut persoanelor care au probleme cardiace, pulmonare, diabeticilor, gravidelor să se ferească de aglomeraţii, să respecte regulile de igienă pentru a nu apărea complicaţii.
Ministerul Sănătăţii a informat luni că, în ultima săptămână, se constată o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale de tip AH3N2, în special pe teritoriul Moldovei, fără a exista, în prezent, riscul unei epidemii.
Potrivit MS, în aceeaşi perioadă a crescut brusc numărul cazurilor de gripă AH3N2 cu preponderenţă în judeţul Iaşi, unde se constată o incidenţă crescută faţă de nivelul naţional.
Astfel, de la începutul supravegherii virusurilor gripale, din săptămâna 40 a anului trecut şi până în prezent, au fost confirmate, în total, 63 de virusuri gripale AH3N2, activitatea gripală fiind de intensitate medie, cu focar local în judeţul Iaşi şi cu cazuri sporadice în alte 15 judeţe.
În ultima săptămână, se constată şi o creştere a infecţiilor respiratorii acute cu 16,8% faţă de săptămâna anterioară, fără a fi depăşite valorile medii ale anilor trecuţi. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă din judeţ a ajuns la opt Galaţi, 19 feb /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a fost notificată de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti despre faptul că au fost confirmate două noi cazuri de gripă la persoane din judeţul Galaţi, numărul total al persoanelor diagnosticate cu această boală ajungând la opt...
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.706 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii în ultima săptămână de raportare, faţă de 2.354 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.732 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, faţă de 1.867 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.
Suceava: Creştere a numărului cazurilor de rujeolă în judeţ comparativ cu anul trecut Numărul cazurilor de rujeolă înregistrat în 2016 în judeţul Suceava a crescut faţă de anul precedent, dar este mai mic în comparaţie cu cel din 2012, când a fost o epidemie de rujeolă, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Cătălina Zorescu.
Galaţi: Primul caz de gripă din actualul sezon rece Primul caz de gripă din acest sezon rece, din judeţul Galaţi, a fost confirmat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti, a declarat marţi presei directorul DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.