Cele mai citite
 


Reforma sistemului sanitar, dezbătută la a III-a ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România, organizează în perioada 13 - 14 martie 2012, Bucureşti, Hotel Caro, a treia ediţie a Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, informează organizaţia, printr-un comunicat de presă.
'Reforma sistemului sanitar din România' va fi tema centrală dezbătută în cadrul Forumului din acest an, dezbatere la care vor participa peste 200 de reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi din întreaga ţară, atât membrii COPAC, dar şi ai altor organizaţii independente, medici, reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale din sistemul sanitar, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Ministerului Muncii, Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senat, dar şi doamna Nicola Bedlington, directorul Forumului European al Pacienţilor.
Printre celelalte teme abordate se numără drepturile şi obligaţiile pacienţilor, accesul la tratament, coplata, rolul asociaţiilor de pacienţi în deciziile legislative, harta informării pacienţilor, comunicarea medic - pacient, protecţia socială a pacienţilor, surse de finanţare pentru asociaţiile de pacienţi, comunităţile online de pacienţi.
Reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi care doresc să se înscrie şi să participe gratuit la sesiunile Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi o pot face trimiţând un e-mail la adresa office@verbamed.ro./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CMR: Coplata va lăsa pacienţii fără acces la serviciile medicale Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) îşi manifestă dezacordul faţă de adoptarea Legii nr. 220/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (Legea coplăţii), se arată într-un...
CMR şi COPAC au demarat campania naţională de informare 'Săptămâna pacienţilor' Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Colegiul Medicilor din România au demarat, luni, campania naţională de informare ''Săptămâna pacienţilor'', realizată sub înaltul patronaj al Guvernului.
COPAC şi CMR au lansat a doua ediţie a evenimentului "Săptămâna pacienţilor" Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în parteneriat cu Colegiul medicilor din România lansează miercuri cea de-a II-a ediţie a "Săptămânii pacienţilor", care îşi propune să aducă în spaţiul public problemele pacienţilor, să creeze un dialog constant şi constructiv între...
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
CMR şi COPAC vor organiza "Săptămâna pacienţilor" Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în parteneriat cu Colegiul medicilor din România vor organiza începând de luni şi până duminică cea de-a II-a ediţie a "Săptămânii pacienţilor", eveniment care îşi propune să aducă în spaţiul public problemele pacienţilor, să creeze...
Asociaţiile de Pacienţi din România se reunesc la Bucureşti Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi din România se va desfăşura în perioada 5-7 martie, la Bucureşti, fiind organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (C.O.P.A.C.), în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România.