Cele mai citite
 


Reprezentanţi ai asiguratorilor s-au întâlnit cu cei ai MS pentru a dezbate proiectul de lege a sistemului de sănătate
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipa Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit luni cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR) pentru a continua dezbaterile pe tema viitorului proiect legislativ de organizare şi funcţionare a sistemului de sănătate, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Participanţii la întâlnire au discutat despre managementul viitorului sistem de asigurări de sănătate, în special despre cel al riscurilor din acest sistem.
Asiguratorii au atras atenţia asupra faptului că, pentru dezvoltarea unui sistem de asigurări alternativ la cel social, definirea clară a unui pachet de bază de servicii este obligatorie şi esenţială.
'În opinia noastră, pe termen scurt (2-3 ani), sistemul asigurărilor de sănătate poate funcţiona într-un regim în care asigurările sociale rămân obligatorii, iar asiguratorii privaţi intră pe palierul asigurărilor complementare/suplimentare.
În acest timp se pot pregăti paşii necesari pentru trecerea la un sistem mixt. Pentru dezvoltarea unui sistem privat de asigurări mai trebuie reglementată şi deductibilitatea fiscală a asigurărilor. Considerăm că, un sistem în care atât asigurările obligatorii sociale, cât şi cele voluntare pot funcţiona în regim public, cât şi privat poate fi fezabil într-un interval de 4-5 ani', au declarat reprezentanţii societăţilor de asigurări în cadrul întâlnirii.
"Am discutat elemente tehnice. Din discuţii a rezultat necesitatea etapizării introducerii sistemului privat de asigurări şi stimularea lui. Am convenit că vom avea o serie de întâlniri tehnice, reprezentanţii asiguratorilor ne vor da experţi pentru a lucra la capitolul privind asigurările private. Au fost de acord cu principiile universalităţii, solidarităţii şi egalităţii de şanse, principii care stau la baza asigurărilor sociale. Ne vor da şi ei o listă cu propuneri", a declarat pentru AGERPRES, conf. dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
/AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Vasile Cepoi: Soluţia de a trece colectarea la CNAS, cel puţin pentru moment, nu este o prioritate (interviu) Dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a evidenţiat într-un interviu acordat AGERPRES că o parte dintre modificările pe care şi le propune noua lege a Sănătăţii vor fi introduse deja dinainte de a fi gata noul act normativ. Este vorba despre reorganizarea spitalelor, înfiinţarea...
Proiectul legii sănătăţii: Sistemul de asigurări de sănătate, reorganizat; monopolul CNAS, desfiinţat Proiectul legii sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, prevede, în ceea ce priveşte sistemul de asigurări de sănătate, desfiinţarea monopolului CNAS şi autonomie în conducerea şi în administrarea Fondului naţional de asigurări obligatorii de sănătate.
Proiect: Ministerul Sănătăţii ar putea avea patru secretari de stat, în loc de trei ministerul Sănătăţii (MS) ar putea avea patru secretari de stat, un subsecretar de stat, un secretar general şi de un secretar general adjunct, prevede un proiect pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.
Dezbaterile pe viitoarea lege a sănătăţii au continuat la Ministerul Sănătăţii Echipa Ministerului Sănătăţii (MS) s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii mai multor organizaţii pentru discuţii pe marginea viitoarei legi a sănătăţii.