Cele mai citite
 


Rugbyştii se alătură acţiunilor de deszăpezire
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Română de Rugby a decis să se alăture eforturilor autorităţilor din zonele afectate de ninsori.
Astfel, marţi dimineaţa, începând cu ora 07,00, seniori şi juniori de la cluburile Steaua, Dinamo, CSM, Colegiul Tehnic Material Rulant, Olimpia şi Liceul Aurel Vlaicu, împreună cu reprezentanţi ai FRR vor ajuta la deszăpezirea mai multor spitale din Sectorul 1 al Capitalei.
'Am discutat cu primarul Andrei Chiliman şi ne-am oferit sprijinul în această situaţie grea. Noi vom veni cu jucători de la cluburile de Capitală, Primaria ne va furniza utilaje şi lopeţi. Vom acţiona la Spitalul Grigore Alexandrescu, Spitalul Sf. Maria, Spitalul Filantropia, Spitalul Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi la Spitalul de Oftalmologie', a declarat preşedintele FRR, Alin Petrache.
De asemenea, FRR a pus la dispoziţia autorităţilor din teritoriu sportivi de la cluburile din ţară: Galaţi - Viorel Secuianu (50 sportivi), Brăila - Anghel Chiriţă (30 sportivi), Focşani - Ion Viorel (40 sportivi).
'Am pus deja în legătură Jandarmeria cu colegii din ţară, urmând ca rugbyştii să fie folosiţi acolo unde autorităţile vor avea nevoie de o mână de ajutor. În alte localităţi afectate grav de vreme avem oameni în stand by: la Iaşi - Constantin Verives (30 sportivi), la Botoşani - Iulian Iftenie (30 sportivi), la Tulcea şi Constanţa - Aurelian Arghir (30 sportivi), la Buzău - Vasile Niţă (30 sportivi) şi la Bârlad - Ciprian Popa (30 sportivi), în zona Transilvania - Bogdan Cantor', a mai precizat Alin Petrache.
Mai mult, FRR va dona miercuri alimente pentru sinistraţii din localităţile grav afectate de zăpadă.
'Jandarmeria va veni miercuri după-amiază pentru a încărca în maşini speciale două tone de făină, două tone de zahăr, o tonă de ulei, 500 kg de dulciuri, o tonă de mălai şi peste 3000 de litri de apă plată şi minerală. Toate aceste produse sunt donate de FRR pentru cei aflaţi în suferinţă. Sperăm ca toate aceste produse să îi ajute să treacă peste această perioadă grea din vieţile lor', spune preşedintele FRR.
'Le mulţumim cluburilor care au răspuns afirmativ solicitării noastre: Steaua (Gabriel Boroi), Dinamo (Elisabeta Lipă), CSM (Valentin Samungi), Colegiul Tehnic Material Rulant (Nicolae Manolache), Olimpia (Alexandru Perpelea) şi Liceul Aurel Vlaicu (Ioan Toca) şi facem apel la toţi fanii rugbyului să se alăture acţiunii noastre. E foarte importantă şi reacţia partenerilor de la Mitsubishi care ne-au pus la dispoziţie cinci maşini de teren pentru această acţiune cât şi cea a Primariei Sectorului 1, împreună cu care vom pune în practică acţiunea de mâine. Am avut ca de fiecare dată o colaborare foarte bună şi cu Jandarmeria Română. De solidaritate au dat dovada şi toţi colegii noştri din teritoriu şi pentru acest lucru le mulţumesc', a adăugat preşedintele FRR.
Pentru cei care doresc să doneze alimente sau haine o pot face în cursul zilei de marţi sau miercuri până la ora 12, la Sediul FRR din Bulevardul Mărăşti 18-20. (Persoane de contact: Ana Şerban si Alexandru Achim).
AGERPRES (AS/Mihai Dragomir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MApN a transportat 496 de tone de alimente haine şi apă către populaţia din 114 localităţi Ministerul Apărării Naţionale a transportat, până joi la prânz, 496 de tone de alimente, haine şi apă, cu elicoptere şi autocamioane militare, către populaţia din 114 localităţi, situate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Vrancea, Dâmboviţa şi Galaţi, în baza solicitărilor...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Campania "Banca de alimente", între 23 şi 29 noiembie, în hipermarketuri din ţară Crucea Roşie Română organizează, între 23 şi 29 noiembrie, campania "Banca de alimente" în toate hipermarketurile Carrefour din ţară, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.