Cele mai citite
 


Timiş: A crescut numărul virozelor, pe fondul temperaturilor scăzute
marţi, 14 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul virozelor a crescut semnificativ în judeţul Timiş, în ultimele două săptămâni, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, dar nu a fost semnalat niciun caz de gripă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Timiş, Dana Şpac, ultimele două raportări ale medicilor de familie indică aproape 1.300 de viroze, faţă de 900 cât se înregistrau în perioada precedentă.
''Este o creştere semnificativă, dar în limite normale pentru această perioadă'', a spus Şpac.
De asemenea, a crescut uşor şi numărul bolnavilor cu pneumonii, de la 270 la aproape 300.
Pe de altă parte, serviciile de ortopedie nu au înregistrat o creştere a numărului pacienţilor cu fracturi provocate de alunecări pe gheaţă.
În judeţ s-au înregistrat trei decese provocate de ger, în ultimele două săptămâni, una dintre victime fiind găsită în curtea propriei case. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: DSP a primit 12.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat marţi că a primit 12 mii de doze de vaccin antigripal Influvac, care sunt suficiente, în condiţiile în care, în anii trecuţi, a rămas neutilizată o cantitate semnificativă din cele primite la nivelul judeţului.
Timiş: Bărbat diagnosticat cu gripă AH1, din Deva, decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Un bărbat de 39 de ani, din Deva a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, fiind diagnosticat cu gripă de tip AH1, conform reprezentanţilor spitalului.
Timiş: Oamenii nu se înghesuie să se vaccineze antigripal Timişorenii nu se înghesuie să se vaccineze antigripal, astfel că în stocuri mai există 1.200 de doze de vaccin.
Harghita: Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în creştere în Harghita, specialiştii apreciind că se înregistrează un vârf al îmbolnăvirilor, specific acestei perioade.
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână, în scădere Aproximativ 1.500 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere cu circa 200 de cazuri comparativ cu perioada anterioară de raportare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică...
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut cu 25% Peste 2.100 de viroze respiratorii şi peste 800 de pneumonii au fost înregistrate în judeţul Galaţi, în ultima săptămână de raportare, numărul acestora fiind cu 25% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă de raportare a anului trecut, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică...