Cele mai citite
 


Reacţiile adverse la medicamente trimit anual la doctor peste jumătate de milion dintre copiii americani
marţi, 29 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste jumătate de milion dintre copiii din Statele Unite ale Americii suferă anual de reacţii adverse severe după urmarea unor tratamente cu medicamente utilizate pe scară largă şi necesită tratament medical sau chiar spitalizarea din cauza efectelor secundare ale acestora, relevă un nou studiu desfăşurat în America şi prezentat luni în ediţia din luna octombrie a revistei Pediatrics.
Copiii cu vârste mai mici de 5 ani sunt cei mai afectaţi de acest fenomen, notează luni Associated Press. Penicilina şi alte antibiotice prescrise de medici se află printre cele mai comune cauze acestor probleme, iar între cele mai frecvente reacţii adverse se numără durerile de stomac şi diareea.

Autorul studiului, doctorul pediatru Florence Bourgeois de la Spitalul de copii din Boston, a atras atenţia că părinţii ar trebui să observe cu atenţie prima expunere a copiilor lor la medicamente, întrucât primele administrări 'pot scoate la iveală o reacţie alergică'. La rândul lor, doctorii sunt îndemnaţi de către specialista americană să le comunice părinţilor posibilele reacţii la consumul de medicamente noi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: A ingerat 600 de pastile, pe fondul unei depresii O femeie din oraşul Târgu Frumos a ajuns în stare critică la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce a ingerat, pe fondul unei depresii severe, peste 600 de pastile.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Aproape 1,5 milioane de copii mor anual din cauza infecţiilor diareice (OMS) Peste 1,5 milioane de copii cu vârsta mai mică de 5 ani îşi pierd viaţa în fiecare an din cauza infecţiilor diareice. Din punct de vedere al răspândirii şi frecvenţei cazurilor, aceasta este cea de-a doua cauză a mortalităţii la copii după pneumonie, au anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF...
Comisia pentru Ortopedie Pediatrică din MS, nefuncţională Preşedintele Societăţii Române de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică (SROTP), prof. dr. Dan Goţia, şi fondatorul acestei societăţi, prof. dr. Mihai Jianu, şeful Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti, au reclamat, joi, la Târgu Mureş, lipsa de interes...
Alba: Două grădiniţe au refuzat accesul unei fetiţe cu sindromul Down O fetiţă de 3 ani din municipiul Aiud, care suferă de sindromul Down, nu a fost primită la două grădiniţe de stat din localitate, cu toate că erau locuri libere, în condiţiile în care psihologii au arătat că aceasta poate urma cursurile frecventate de copii sănătoşi, transmite corespondentul AGERPRES...
Bistriţa-Năsăud: 200 de elevi cu păduchi şi râie, în şcolile din judeţ Un număr de 200 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi ca având păduchi sau râie la triajul epidemiologic efectuat de Autoritatea pentru Sănătate Publică (ASP).