Cele mai citite
 


Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 3)
miercuri, 15 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile din mai multe judeţe au organizat, luni, acţiuni de strângere, transportare şi distribuire de ajutoare pentru persoanele sinistrate din judeţele în care există localităţi izolate din cauza ninsorilor abundente din ultima perioadă.
Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Astfel, în judeţul Teleorman, familii nevoiaşe din peste 40 de comune vor fi sprijinite cu pachete care constau în alimente cum ar fi pâine, produse lactate, mezeluri, ulei, mălai, zahăr, orez, făină şi conserve.
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Teleorman, Mădălina Comana, a declarat că iniţiativa aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), care a solicitat primăriilor să identifice persoanele cu nevoi speciale în condiţiile dificile determinate de fenomenele meteorologice. Beneficiare sunt circa 3.000 de familii din localităţile incluse într-un astfel de program pe baza evaluărilor autorităţilor publice locale.
Potrivit sursei citate, prin Direcţia de Sănătate Publică urmează să fie constituite stocuri de medicamente necesare în situaţii de urgenţă, acestea fiind destinate, de asemenea, unor familii cu venituri modeste din judeţ.
CJSU Teleorman a hotărât să fie deschis la Centrul Militar din Alexandria un centru de colectare a donaţiilor de alimente pentru ajutorarea persoanelor afectate de căderile mari de zăpadă şi de temperaturile scăzute.
Organizaţia Municipală a PSD Fălticeni organizează colectă de ajutoare pentru persoanele afectate de ger şi de căderile masive de zăpadă din sudul ţării, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, luni,de biroul de presă al PSD Fălticeni.
Persoanele care vor să-şi exprime solidaritatea faţă de sinistraţi sunt aşteptate să doneze alimente neperisabile (ulei, zahăr, făină, lapte praf, conserve), apă minerală sau plată, obiecte de uz casnic şi îmbrăcăminte.
În fiecare zi la sediul PSD este deschis un punct de colectare pentru aceste donaţii.
O echipă a Jandarmeriei Hunedoara a împărţit, luni după amiază, pachete cu alimente şi apă, şoferilor de TIR care sunt blocaţi în parcările din localităţile Ilia, Deva şi Orăştie, după ce pe anumite sectoare de pe DN 7 şi DN 66 au fost instituite restricţii de circulaţie pentru maşinile mai grele de 7,5 tone.
Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Prefecturii şi Consiliului Judeţean Hunedoara, a primăriilor din Deva şi Simeria, precum şi a societăţilor comerciale Minexfor-producător de apă minerală şi Boromir-producător de pâine şi produse de panificaţie.
Într-o parcare din comuna Ilia, pe DN 7, jandarmii au oferit celor peste 100 de şoferi de TIR pâine, conserve, apă minerală, cornuri cu ciocolată şi ceai, produse puse la dispoziţie de instituţiile şi firmele menţionate.
'În parcare erau foarte mulţi şoferi de autotrenuri din Turcia, Bulgaria, Slovenia, Macedonia, Italia, Olanda şi România. La început au fost surprinşi de gestul nostru, dar apoi ne-au mulţumit, nouă şi românilor, pentru ceea ce am făcut', a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, lt. Nicolae Răducu.
Jandarmii hunedoreni au continuat să distribuie pachete cu alimente pentru şoferii de autotrenuri care au parcat în zona Orăştie, urmând ca acţiunea să se încheie în Deva.
Peste 400 de TIR-uri sunt oprite în parcările din Ilia, Orăştie şi Deva, după ce traficul rutier a fost restricţionat pe unele sectoare de drum de pe DN 7 Deva-limita cu judeţul Alba şi DN 66 Simeria - Petroşani - limita cu judeţul Gorj, din cauza codului portocaliu de ninsoare instituit în judeţele din sudul ţării.
Primele două autocamioane cu 14 tone de alimente pentru sinistraţi au plecat, luni seară, din Constanţa către judeţul Vrancea.
Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Cristian Moldovanu, a informat că maşinile cu ajutoare donate de cetăţeni şi diferite firme sunt însoţite de un autovehicul al Jandarmeriei şi un antemergător al Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA).
CJ, RAJA, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) şi Primăria Constanţa au deschis aproape 30 de puncte de colectare a ajutoarelor, acestea constând în general în alimente neperisabile.
În noaptea de duminică spre luni, în comuna Băleşti din judeţul Vrancea au ajuns şi şase utilaje pentru deszăpezire, acestea fiind solicitate Consiliului Judeţean Constanţa de către reprezentanţii vrânceni ai CJ. Totodată, au fost detaşaţi şi 12 lucrători ai RAJDP Constanţa.
Potrivit reprezentantului CJ Constanţa, utilajele respective deszăpezesc drumurile din comuna Băleşti şi drumurile judeţene DJ202D Băleşti-Mihălceni şi DJ202B Băleşti-Bogza.
În judeţul Arad, locuitorii oraşului Chişineu Criş au donat în decursul a numai două zile, peste o tonă de alimente neperisabile, urmând ca acestea să fie trimise în cursul zilei de marţi, 14 februarie, sinistraţilor din judele Buzău şi Vrancea, afectate de căderile masive de zăpadă.
Totodată, organizatorii campaniei au anunţat prelungirea campaniei de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţi cu încă o săptămână, până pe data de 20 februarie a.c., astfel că persoanele care doresc să doneze alimente o pot face în continuare, la sediul din Chişineu Criş al Cabinetului europarlamentarului Iosif Matula.
Potrivit lui Matula, autorităţile locale şi locuitorii din mai multe comune învecinate cu oraşul Chişineu Criş, au răspuns prompt campaniei demarate de către Asociaţia 'Pro Crisius' şi Cabinetul europarlamentarului Iosif Matula.
'Iată că timpul scurt al primei etape a campaniei de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţi nu a constituit un impediment pentru locuitorii oraşului Chişineu Criş şi cei ai comunelor învecinate, aceştia demonstrându-şi solidaritatea şi interesul crescut de a veni în sprijinul persoanelor din judeţele grav afectate de ninsori. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în această acţiune şi sper că în această săptămână vom reuşi să colectăm o cantitate cât mai mare de produse', a declarat luni, pentru Agerpres, Iosif Matula.
'Ajutoarele colectate în primele două zile ale campaniei vor fi trimise marţi, la Arad, unde se adună toate donaţiile, iar de acolo, tot marţi, vor fi transportate la Timiişoara, de unde vor fi transportate pe calea aerului, spre judeţele sinistrate', a ,mai adăugat, europarlamentarul Iosif Matula. AGERPRES/(Stan Ştefan/Silvia Marcu/Sorin Blada/Nona Jalbă/ Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Crucea Roşie a intervenit cu ajutoare în judeţele afectate de inundaţii Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Crucea Roşie Română a intervenit de urgenţă cu ajutoare umanitare de primă necesitate, din depozitele proprii sau primite ca donaţii de la companii private în judeţele afectate de inundaţii Arad, Alba, Cluj, Brăila, Botoşani, Tulcea şi Suceava.
Sudul ţării, aproape paralizat de zăpadă şi viscol (sinteză) Drumuri naţionale şi judeţene blocate, zeci de localităţi izolate, sute de maşini rămase înzăpezite, reţele de electricitate avariate, transport feroviar care se desfăşoară cu dificultate, curse aeriene anulate, şcoli închise - sunt consecinţele căderilor masive de zăpadă şi ale viscolului, care de mai...
Hunedoara: Prefectura, Crucea Roşie, Poliţia strâng ajutoare pentru sinistraţi Mai multe instituţii, organizaţii şi partide politice, printre care Prefectura judeţului Hunedoara şi Crucea Roşie, Poliţia TF şi Primăria din Petroşani au anunţat că organizează campanii de strângere de ajutoare umanitare pentru persoanele sinistrate din judeţele afectate de căderile de zăpadă şi viscol...
Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de ninsoare peste 12 tone alimente Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de căderile masive de zăpadă peste 12 tone de alimente greu perisabile, apă şi pâine, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.