Cele mai citite
 


Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 2 a salvat încă 7 oameni de la îngheţ
miercuri, 15 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şapte oameni ai străzii au fost preluaţi în noaptea de luni spre marţi din cartierele Colentina, Pantelimon şi Iancului de ambulanţa socială a Primăriei Sectorului 2, aceştia fiind cazaţi gratuit la Adăpostul Social de Urgenţă ''Sfântul Pantelimon''.
Primarul Neculai Onţanu a pus la dispoziţia bucureştenilor mai multe numere de telefon, unde pot fi anunţate cazuri de persoane fără adăpost care sunt în pericol de îngheţ din cauza temperaturilor extrem de scăzute pe timpul nopţii.
Astfel, la numărul 021/9862 sau 0727.300.453 pot fi semnalate asemenea cazuri, iar echipajele mobile vor interveni în sistem de urgenţă.
Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, două echipaje ale Ambulanţei Sociale continuă să patruleze pe timpul nopţii, între orele 22,00 şi 6,00, pentru identificarea persoanelor fără adăpost care se află pe străzile de pe raza sectorului 2, în scopul prevenirii cazurilor de îmbolnăviri sau deces.
Aceste măsuri au fost luate pentru a evita eventualele probleme ce ar fi putut să apară cauzate de temperaturile scăzute, cum ar fi degerături, hipotermie, tulburări de ritm cardiac, agravarea bolilor cronice pulmonare şi chiar deces.
Adăpostul social este situat pe Şoseaua Pantelimon nr. 500 şi are o capacitate de 54 de locuri din care 24 pentru femei şi 30 pentru bărbaţi, dormitoare, săli de baie şi cabinet medical, precum şi cele mai bune condiţii de cazare în siguranţă a celor care nu au un acoperiş deasupra capului.
Fiecare persoană identificată este consultată de medicii de pe ambulanţă şi în funcţie de afecţiunile de care suferă sunt dispune măsurile ce se impun, precum internarea într-un spital sau acordarea unui tratament medicamentos sub monitorizarea permanentă a doctorilor care vor urmări evoluţia în timp a bolnavilor. AGERPRES/(AS - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Amenzi în Sectorul 2 pentru necurăţarea trotuarelor de zăpadă; 5 oameni ai străzii, cazaţi la Adăpostul 'Sf. Pantelimon' Peste 70 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 17.300 de lei a aplicat Primăria Sectorului 2 persoanelor fizice şi juridice care nu şi-au curăţat trotuarele de gheaţa sau zăpada depusă în faţa caselor sau spaţiilor comerciale pe care le deţin, informează un comunicat al autorităţii locale transmis...
Persoanele fără adăpost, ajutate de Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 2 Bucureşti, 25 ian/Agerpres/ - Echipajele Ambulanţei Sociale a Primăriei Sectorului 2 sunt în alertă să preia din stradă persoanele fără adăpost şi care sunt supuse riscului de îngheţ, informează un comunicat de presă al autorităţii locale transmis marţi, AGERPRES.
Prima clinică mobilă a Armatei Salvării, inaugurată la Bucureşti; Coordonator proiect: E o ambulanţă socială Prima Clinică medicală mobilă a Armatei Salvării, finanţată prin granturi norvegiene, a fost inaugurată joi, în Bucureşti, în prezenţa ambasadorului Regatului Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg.
Timiş: SAJ a ridicat de pe străzi, în primele zile ale anului, 13 persoane fără adăpost Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Timiş a ridicat de pe străzi, în primele zile ale anului, 13 persoane fără adăpost, care au fost conduse la spital sau în adăposturile special amenajate în acest sens din Timişoara.
Peste 500 de persoane au apelat la Serviciul de Ambulanţă în noaptea de Revelion Peste 500 de persoane au apelat în noaptea de Revelion la Serviciul de Ambulanţă, iar dintre acestea peste 350 au fost cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, dr Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.