Cele mai citite
 


Antibiotice Iaşi, cel mai mare profit din ultimii patru ani
miercuri, 15 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) a finalizat anul 2011 cu un profit net preliminar de peste 20 milioane de lei (4,7 milioane de euro), în crestere cu 60% fata de anul anterior dupa ce afacerile companiei au urcat anul trecut cu 15,7%, ajungând la 281,9 milioane de lei (66,5 milioane de euro), scrie Ziarul Financiar.
Ultimul trimestru al anului trecut a adus companiei vânzari mai mari cu 21,6%, peste ritmul de pe parcursul anului, astfel ca pierderile din aceeasi perioada s-au redus de aproape doua ori, la 4,8 mil. lei (1,1 mil. euro), comparativ cu un rezultat negativ de 8,6 mil. lei (2 mil. euro) înregistrat în ultimul trimestru din 2010.
În ciuda majorarii profitului net cu 60%, câstigul din activitatea de baza a companiei a urcat anul trecut cu doar 4,9%, la 32 mil. lei (7,6 mil. euro) din cauza majorarii costurilor la un ritm mai ridicat decât avansul vânzarilor.
Rezultatul net obtinut de producatorul de medicamente în 2011 este cel mai ridicat din anul 2007, când compania a raportat un câstig net de 32,4 mil. lei. De atunci, vânzarile Antibiotice s-au majorat cu 22,9%, în conditiile în care piata de medicamente a continuat sa urce, fiind printre putinele piete care au crescut în anii de criza de dupa 2008.
Datoriile Antibiotice s-au majorat cu 28%, si la 31 decembrie se cifrau la 141,4 milioane lei (33,3 milioane euro), în timp ce creantele au urmat o evolutie asemanatoare, avansând cu 25%, la 224,8 milioane lei (53 milioane euro).
Cresterea datoriilor si a creantelor vine pe fondul blocajului din sistemul de sanatate, platile de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate realizându-se în prezent cu o întârziere de peste 300 de zile.
Compania este controlata de stat, astfel ca la un grad de distribuire a dividendelor în acest an de 85%, randamentul brut al dividendelor ce vor fi acordate de producatorul de medicamente ar putea ajunge la 7% luând în calcul actualul pret de pe piata.
La nivelul lunii februarie, capitalizarea companiei este de 54,8 milioane de euro.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Antibiotice Iaşi a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam pentru dezvoltarea afacerilor în Asia de Sud-Est Compania ieşeană Antibiotice a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam, în condiţiile în care exporturile sale au atins, anul trecut, 22,98 milioane de dolari, în creştere cu 7% raportat la 2014, iar profitul brut a ajuns la 32 de milioane de lei, mai mare cu 23% comparativ cu profitul estimat...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Profitul Antibiotice Iaşi a crescut cu circa 15% în primul trimestru din 2015, la 6,06 milioane lei Antibiotice Iaşi a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 6,061 milioane lei, cu circa 15% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, conform informaţiilor financiare remise vineri Bursei de Valori Bucureşti.
Profit net de 7,1 milioane de lei la Antibiotoce Iaşi în T1, cu 18% peste cel din T1 2015 Antibiotice Iaşi a obţinut, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 7,1 milioane de lei, în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 39% peste cel bugetat, reiese dintr-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Profitul Antibiotice Iaşi a scăzut în 2015 cu 12,71%, la 27,18 milioane lei Antibiotice Iaşi a înregistrat, în 2015, un profit net de 27,18 milioane de lei, cu 12,71% mai mic faţă de cel consemnat în anul anterior, conform informaţiilor financiare ale companiei remise, luni, Bursei de Valori Bucureşti.
Petru Movilă (PDL): Monopolizarea sistemului de asigurări de sănătate ar duce la dispariţia furnizorilor de servicii medicale Deputatul PDL Petru Movilă nu crede că sistemul de Sănătate se va eficientiza dacă spitalele private nu vor mai fi în contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.