Cele mai citite
 


Brăila: Primarul din Roşiori - amendat pentru neîndeplinirea atribuţiilor pe situaţii de urgenţă
miercuri, 15 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul comunei brăilene Roşiori, Neculai Soceanu, va fi amendat pentru neîndeplinirea atribuţiilor pe situaţii de urgenţă, potrivit Legii 481/2004, amendă care poate ajunge până la 5.000 de lei, a declarat, marţi, în conferinţă de presă, prefectul de Brăila, Dumitru Popa.
Prefectul Popa a catalogat ca 'rea-voinţă' şi 'nesimţire' atitudinea primarului Neculai Soceanu, care nu s-a implicat în a acorda ajutor echipajului ISU care a mers şase ore prin zăpadă, împreună cu un asistent medical, pentru a interveni la o urgenţă medicală în satul Pribeagu, din comuna Roşiori.
Patru angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila şi un asistent medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au plecat luni dimineaţă spre satul Pribeagu, din comuna Roşiori, unde un bătrân de 93 de ani, fost vetaran de război, cu retenţie urinară, avea nevoie urgent de asistenţă medicală.
'În tot acest timp, când toată lumea acţiona şi se grăbea să ajungă la urgenţă, domnul primar stătea în primărie. Eu voiam să iau informaţii de la el, crezând e la faţa locului, iar el lua informaţii de la mine sau îmi spunea că ţine legătura cu nu ştiu cine de pe volă. S-a mers pe un drum comunal, care este proprietatea primăriei Roşiori', a declarat prefectul.
După ce echipa de intervenţie a ajuns la bătrân şi asistentul medical i-a acordat ajutorul de care avea nevoie, înlocuindu-i sonda, prefectul i-a solicitat primarului Neculai Soceanu să îi cazeze peste noapte în comuna Roşiori pe cei patru angajaţi ai ISU.
'L-am rugat să îi cazeze peste noapte, dar domnul primar a zis că nu are unde să-i cazeze. Între timp, am găsit noi, de la Brăila, o casă în Roşiori, unde să stea şi să primească şi ceva de mâncare. Este foarte adevărat că amenda nu dă zăpada, dar tot adevărat este că nesimţirea nu ajută la nimic. Este prima dată când am dispus ca, pentru neîndeplinirea atribuţiilor pe situaţii de urgenţă, prevăzute în Legea 481, primarul din Roşiori să fie sancţionat. Au mai fost cazuri în care din nepricepere sau pentru că oamenii s-au pierdut din cauza situaţiei, nu s-a acţionat cum trebuie, dar aici a fost rea-voinţă', a completat prefectul. AGERPRES/(A-Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit în şase urgenţe medicale Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit de la primele ore ale dimineţii pentru acordarea de asistenţă medicală în şase urgenţe medicale, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ştefan Stoian.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Brăila: ISU inaugurează Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Făurei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va inaugura vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat joi, pentru AGERPRES, ofiţerul de relaţii publice al ISU Brăila...
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.