Cele mai citite
 


Giurgiu: Zeci de urgenţe medicale preluate de SMURD după ore de intervenţii şi deplasări pe jos prin zăpadă
miercuri, 15 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipajele ISU Giurgiu se luptă în continuare cu situaţiile de urgenţă apărute în urma codului portocaliu de viscol şi ninsoare înregistrat pe raza judeţului, în ultimele 24 de ore intervenind în 18 cazuri de urgenţe medicale înregistrate din cauza unor afecţiuni cardiace, hipotermie, insuficienţă respiratorie la adulţi sau la copii.
''SMURD Roata de Jos a intervenit în cinci cazuri de afecţiuni cardiace, insuficienţă respiratorie, hipotermie, dureri lombare înregistrate în localităţile Ulmi, Crevedia Mare, Ogrezeni şi Găiseni, SMURD Clejani a intervenit în şase cazuri de urgenţe medicale dintre care un copil cu febră şi alte situaţii de stări de ameţeală, dispnee, tahicardie, HTA şi dispnee şi dureri abdominale înregistrate la Clejani, Bucşani, Bolintin Vale, Găiseni, Letca Nouă. SMURD Ghimpaţi a intervenit în cinci cazuri de urgenţe medicale la Ghimpaţi, Mihăileşti, Buturugeni şi Răsuceni, iar SMURD Giurgiu a intervenit într-o urgenţă pentru o persoană cu stare de rău generalizată şi pentru o altă persoană cu traumatism din municipiul Giurgiu'', a declarat, marţi, pentru AGERPRES purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Gabriela Olexiuc.
Toate aceste cazuri au fost preluate de echipajele SMURD şi transportate la unităţi de primiri urgenţe din Giurgiu, Bolintin şi Bucureşti.
În foarte multe cazuri intervenţia a fost îngreunată de căderile masive de zăpadă, în trei cazuri deosebite intervenţiile fiind îngreunate de drumurile impracticabile.
Astfel, la Răsuceni, sat Carapancea, s-a intervenit pentru salvarea unei persoane în vârstă de 30 de ani care a suferit un traumatism prin cădere, la care echipajele de pompieri şi jandarmi au fost nevoite să meargă doi kilometri prin zăpadă pentru a prelua persoana care avea nevoie de ajutor. Tot în Răsuceni au mai fost două cazuri, unul în comună şi unul în Satul Nou, unde pentru salvarea pacienţilor s-a acţionat cu utilaje din ambele sensuri ale drumului, pacienţii fiind aduşi peste câmp cu un tractor pus la dispoziţie de un localnic din comuna Toporu. În toate aceste cazuri intervenţiile au durat mai multe ore, timp în care bolnavii au primit prin telefon consiliere medicală de la medicii de pe ambulanţă. AGERPRES/( A- Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CJSU Giurgiu: Un bărbat de 64 de ani, din localitatea Stăneşti, a fost adus cu şenilata până la ambulanţă Reprezentantul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu, Cristian Virag, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că un bărbat din localitatea Stăneşti, în vârstă de 64 de ani, cunoscut cu afecţiuni cardiace şi care a spus că se simte rău, a fost adus, din cauza nămeţilor, cu şenilata...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Giurgiu: Zeci de persoane afectate de caniculă au solicitat sprijinul echipajelor SMURD şi de Ambulanţă Peste 30 de persoane cu stare de rău, agitaţie, afecţiuni cardiace şi chiar accidente vasculare manifestate pe fondul instalării caniculei au fost luate de la domiciliu de către echipajele SMURD Giurgiu şi cele de Ambulanţă în ultimele 24 de ore şi transportate la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor...
Giurgiu: Persoane blocate în zăpadă din judeţ solicită ajutorul autorităţilor la o săptămână de la căderile de zăpadă Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu încă se luptă să ajute cu apă, hrană şi medicamente persoanele blocate de zăpada care a căzut pe raza judeţului Giurgiu în urmă cu o săptămână, alte intervenţii asociate gerului năpraznic fiind stingerea unor incendii la locuinţe şi...
Vrancea: Ambulanţă SMURD, neutilizată din cauza lipsei medicilor Singura ambulanţă de terapie intensivă de la SMURD Vrancea nu poate fi utilizată din cauza deficitului de personal de la Unitatea de Primiri Urgenţe - SMURD din judeţ.
Giurgiu: Femei gravide lşi alte urgenţe medicale salvate prin intervenţia elicopterelor Două persoane din judeţul Giurgiu, dintre care o gravidă intrată în travaliu, au fost salvate, miercuri, doar prin intervenţia elicopterelor care au ridicat bolnavii din locuri unde nu se putea pătrunde în alt fel, zăpada având înălţimea de aproximativ trei metri.