Cele mai citite
 


MS: Ambulanţele nu puteau ajunge la 47 de cazuri medicale, potrivit datelor de la amiază
miercuri, 15 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulanţele nu puteau ajunge la 47 de cazuri medicale, a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat, potrivit datelor de la amiază. Secretarul de stat a precizat că situaţia e în continuă schimbare prin intervenţia elicopterelor.
"De exemplu, dintre cele 47 de cazuri, vreo 16 sunt în judeţul Buzău, la momentul actual este deja un elicopter în judeţul Buzău care acţionează şi care evacuează persoanele respective din zonele ce nu sunt accesibile", a declarat Raed Arafat.
El a anunţat că în jurul prânzului două ambulanţe fără pacienţi erau blocate în judeţul Buzău.
Raed Arafat a menţionat că majoritatea deceselor corelate cu hipotermia în perioada de vreme nefavorabilă au avut lor în spaţii publice. El a spus că foarte multe sunt ale unor persoane care sunt cazuri sociale şi că prin acţiunea de adunare a celor fără adăpost s-a prevenit un număr şi mai mare de morţi.
În altă ordine de idei, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Mihai Capră a afirmat că o persoană în vârstă a murit în localitatea Caşin, judeţul Bacău, după ce podul casei a căzut peste ea, sub greutatea zăpezii.
Capră a făcut un apel către cetăţeni şi către factorii responsabili să acorde prioritate evacuării zăpezii de pe acoperiş, pentru că sunt multe case vechi, şubrede, mai ales în mediul rural.
Întrebat dacă centrul de coordonare şi conducere a operaţiunilor de urgenţă de la nivelul IGSU ar fi ajutat la intervenţii, în contextul vremii nefavorabile, Mihai Capră a răspus negativ.
"Centrul respectiv face obiectul unui proiect de dezvoltare, de realizare, nu e finalizat, are termen undeva prin iunie, finanţare de la Banca Mondială, deci nu e finalizat la acest moment şi nu lipsa de comunicare ne-a făcut viaţa mai grea, mai ales că, dacă gândim la nivelul întregii ţări, aria unde evenimentele au fost de intensitate maximă a fost relativ restrânsă, cele două judeţe pe care le cunoaşteţi, deci nu cred că fenomenul respectiv ar fi fost gestionat mai bine de la Ciolpani", a explicat secretarul de stat. AGERPRES (A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ambulanţele nu puteau ajunge la 47 de cazuri medicale, potrivit datelor de la amiază Ambulanţele nu puteau ajunge la 47 de cazuri medicale, a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat, potrivit datelor de la amiază. Secretarul de stat a precizat că situaţia e în continuă schimbare prin intervenţia elicopterelor.
Raed Arafat: Trebuie analizate toate argumentele pentru o decizie corectă privind legislaţia sistemului de urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat luni, pentru AGERPRES, că actuala legislaţie permite competiţia între sistemul public şi cel privat în serviciile de urgenţă cu anumite condiţii.
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Ministerul Sănătăţii doreşte continuarea colaborării cu Banca Mondială Ministerul Sănătăţii intenţionează continuarea colaborării cu Banca Mondială (BM) şi după data de 15 martie, atunci când proiectul actual se va finaliza, în acest sens ministrul Eugen Nicolăescu şi secretarul de stat Raed Arafat având joi o întâlnire cu reprezentanţii băncii.
Raed Arafat: 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge în jurul orei 12,00 Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a informat marţi, într-o conferinţă de presă, că în jurul orei 12,00 erau 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge sau unde se va sosi cu mare întârziere.
Raed Arafat: 13 cazuri medicale la care nu se poate ajunge din cauza vremii Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că sunt 13 cazuri medicale la care nu se poate ajunge, dar care sunt în curs de rezolvare, potrivit datelor de la ora 19.00.