Cele mai citite
 


MS: Primul transport cu donaţii de medicamente ajunge în judeţele Buzău şi Vrancea
miercuri, 15 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul transport cu donaţii de medicamente va ajunge marţi în judeţele Buzău şi Vrancea.
La iniţiativa Ministerului Sănătăţii, Compania Antibiotice Iaşi a anunţat că va trimite către aceste zone afectate un camion cu medicamente, din categoriile antibiotice, antialgice, antiinflamatorii, pentru boli cardiovasculare, în valoare de peste 100.000 lei, se precizează într-un comunicat al MS transmis AGERPRES.
Donaţia va ajunge la direcţiile de sănătate publică din judeţele Vrancea şi Buzău, care, conform evaluărilor realizate, le va distribui unităţilor sanitare în funcţie de necesităţi.
Transportul va fi asigurat, gratuit, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
Ministerul Sănătăţii a făcut, duminică, un apel către producători pentru a sprijini autorităţile prin donaţii de medicamente şi produse medicamentoase pentru judeţele afectate de ninsori şi temperaturi scăzute.
Până în prezent, au răspuns solicitării autorităţilor societăţile Terapia Cluj-Napoca, Novartis, Biofarm.
Potrivit MS, gestionarea donaţiilor din partea companiilor, precum şi distribuţia lor se va face de către minister, în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. AGERPRES/(AS - Georgiana Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii propune producătorilor români de medicamente să sprijine autorităţile prin donaţii Ministerul Sănătăţii propune producătorilor români de medicamente să sprijine autorităţile prin donaţii de medicamente şi produse medicamentoase pentru judeţele afectate de ninsori şi temperaturile scăzute, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis duminică AGERPRES.
MS: Zece oameni au murit de frig în ţară Bucureşti, 27 ian /Agerpres/ - Direcţiile de sănătate publică judeţene au raportat către Centrul Operativ al Ministerului Sănătăţii, în ultimele 24 de ore, zece noi cazuri de deces cauzate de hipotermie severă.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Peste 70% dintre direcţiile de sănătate publică au trimis la MS propunerile de clasificare a unităţilor sanitare Peste 70% dintre direcţiile de sănătate publică au transmis Ministerului Sănătăţii (MS) rapoartele cu propunerile de clasificare în funcţie de competenţă a unităţilor sanitare, urmând ca pe baza documentelor transmise, MS să aprobe categoria în care spitalul va fi clasificat.
Arad: Campanie de ajutorare a sinistraţilor din judeţele Vrancea şi Buzău Prefectura Arad, împreună cu Filiala judeţeană de Cruce Roşie, Primăria Municipiului Arad şi Consiliul Judeţean, demarează o campanie de ajutorare a românilor afectaţi de zăpezi din Vrancea şi Buzău.