Cele mai citite
 


O tânără britanică alergică la apă nu-şi poate nici săruta logodnicul
miercuri, 15 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Rachel Prince, o englezoaică de 24 de ani, suferă de o alergie destul de ciudată: are urticarie acuagenică, fiind foarte sensibilă de ionii din apă. Ea face crize oribile de urticarie imediat ce pielea intră în contact cu apa, scrie 7sur7.be.

Prin urmare, tânăra nu poate face baie sau bea un pahar cu apă rece (la fiecare înghiţitură, simte că i se umflă gâtul). Nu-şi poate nici săruta pe gură logodnicul, Lee Warcjck: câteva picături de salivă îi pot declanşa o erupţie cutanee cu mâncărimi. 'Chiar dacă Lee mă sărută pe obraz, trebuie să mă şterg imediat pentru ca pielea să nu reacţioneze', a spus ea în Daily Mail.

Cotidianul informează că numai 35 de persoane suferă de această boală pentru care nu există deocamdată tratament. Dermatologii îi sfătuiesc pe alergicii la apă să stea cât mai departe de apă, salivă, transpiraţie şi chiar de sânge. Bolnavii trebuie să facă duşuri foarte scurte şi să evite să iasă în ploaie.

Rachel nu poate spăla vasele şi nu poate face curăţenie în casă folosind apa. De aceste lucruri se ocupă logodnicul ei. 'Uneori îmi vine să o sărut, dar ştiu că nu pot. M-am cam săturat. Trebuie să fac totul în casă. Sunt oarecum sclavul lui Rachel şi nu sunt răsplătit nici măcar cu un sărut. Asta nu mă deranjează prea mult şi cred că merită', spune Lee.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gura uscata Pentru unele persoane, senzatia de gura uscata este o neplacere rar intalnita. Pentru altele, ea constituie o problema serioasa. Uscaciunea gurii, cunoscuta sub denumirea de xerostomic, poate fi cu adevarat o problema grava.
Apa de gură poate provoca apariţia cancerului bucal (studiu) Apa de gură poate provoca apariţia cancerului bucal şi ar trebui să fie oprită comercializarea acestui produs, susţine un om de ştiinţă australian, conform unui material publicat în ultimul număr al cotidianului britanic Daily Mail.
Bolnavii cronici trebuie să fie atenţi pe caniculă Preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă, recomandă bolnavilor cronici să fie foarte atenţi în aceste zile de caniculă, dar mai ales în cele în care indicele de confort termic este foarte ridicat.
De ce este foarte important sa respiram pe nas si nu pe gura! A respira pe gura, este ca si cum am bea apa dintr-o mocirla fara a filtra apa mai intai. Motivul este ca plamanii nostrii au nevoie de aer umed. Cand respiram pe nari, aerul este incalzit, umezit si filtrat prin sinusuri. Sinusurile produc mucus pentru a prinde particulele contaminante. Daca...
Deshidratarea Deshidratarea este o afectiune in care organismul pierde prea multa apa si apare ca urmare a faptului ca organismul pierde mai mult lichid decat ingereaza, apa fiind una din resursele esentiale ale vietii.
Miturile deshidratarii: 6 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre cum sa ramai hidratat Fiecare celula din corpul uman are nevoie de apa pentru a functiona bine. Avem nevoie de apa pentru a regulariza temperatura, pentru a amortiza socurile articulatiilor si organelor si a le proteja, si pentru a ajuta digestia sa mearga bine.