Cele mai citite
 


Odată cu încălzirea climatică se va răspândi boala somnului (raport)
miercuri, 15 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Somnul
 

Într-un raport se afirmă că, din cauza încălzirii globale, boala somnului se va răspândi în zone în care nu există încă. Tripanozomiaza africană, cunoscută sub numele de 'boala somnului', este o boală parazitară produsă de un tripanozom, transmis prin pişcătura muştei ţeţe, scrie passionsante.be.

În lipsa tratamentului, această afecţiune poate provoca decesul bolnavului. Se apreciază că circa 70.000 de persoane sunt contaminate anual, boala fiind endemică în câteva regiuni ale Africii subsahariene. Potrivit unui recent raport al Autorităţii americane de control şi prevenire a bolilor (CDC), situaţia ar putea evolua în sens nefavorabil din cauza încălzirii climatice.

Experţii spun în Journal of Royal Society Interface că se tem că încălzirea climei în regiunile temperate va oferi muştelor ţeţe un nou 'teren de vânătoare'. Zeci de milioane de potenţiale victime ale bolii somnului s-ar putea adăuga celor care sunt în prezent ameninţate.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încălzirea climatică poate provoca probleme de sănătate Odată cu încălzirea climei, Terra ar putea deveni rapid o planetă mai caldă şi mai umedă, lucru care ar favoriza proliferarea toxinelor şi bacteriilor, potrivit rezultatelor unei simulări informatice, citate de site-ul maxisciences.com.
Raport Salvaţi Copiii: Sărăcia, discriminarea, scăderea vaccinărilor - motive de îngrijorare Sărăcia, având consecinţă abandonul şcolar, discriminarea, agresivitatea, scăderea numărului vaccinărilor, lipsa unei instituţii specializate - Avocatul Copilului sunt principalele motive de îngrijorare semnalate de organizaţia Salvaţi Copiii în Raportul Alternativ Periodic, care va fi prezentat Comitetului...
Raport: 40% dintre copiii din România au carii Copiii cu o stare de sănătate orală deficitară sunt de până la 12 ori mai predispuşi la restricţii de activitate, lipsă de concentrare la şcoală, ceea ce conduce la afectarea rezultatelor şcolare şi a relaţiilor sociale, copiii români fiind afectaţi de carii în proporţie de 40%, arată un raport al Alianţei...
Raport MCV: Activitatea DNA în 2014 a acoperit un spectru larg de cazuri de corupţie la nivel înalt Activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţiei (DNA) în 2014 a acoperit un spectru larg de cazuri de corupţie la nivel înalt, de la toate nivelurile funcţiei publice şi implicând persoane publice din diferite partide politice, notează Comisia Europeană în raportul privind progresele României în cadrul...
UPDATE MS a solicitat expertiză de la OMS şi ECDC pentru evaluarea independentă privind vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei Ministerul Sănătăţii a solicitat, joi, expertiză din partea Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile (ECDC) şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru evaluarea independentă a situaţiei create în urma vaccinării nou-născuţilor împotriva tuberculozei.
Avocatul Poporului va elabora un raport privind sistemul de sănătate Lipsa medicamentelor pentru bolnavii cronici şi celelalte probleme din sistemul sanitar sunt în atenţia Avocatului Poporului, care va elabora un raport special, ce va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului, potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES.