Cele mai citite
 


MS: În ultima săptămână au fost confirmate 6 cazuri de gripă cu A/H1N1
marţi, 29 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că în săptămâna 21 - 27 septembrie au fost confirmate 6 cazuri de gripă cu tulpina nouă A/H1N1, totalul la nivel naţional al cazurilor ajungând la 339.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, dintre cele 6 cazuri, 3 au fost înregistrate în judeţul Braşov - un caz sosit din Spania şi un caz din Irlanda, care a generat un caz secundar; 2 cazuri a fost înregistrate în municipiul Bucureşti (un caz sosit din Franţa şi un caz sosit din Spania); un caz sosit din Italia a fost depistat în judeţul Constanţa.

'Toate cazurile au prezentat forme clinice uşoare şi au primit terapie antivirală', se arată în comunicatul MS.

În aceste condiţii, Ministerul Sănătăţii reaminteşte că persoanele care prezintă simptome precum tuse seacă, secreţii nazale apoase şi febră peste 38 grade Celsius să se prezinte de urgenţă la spital, la secţia de boli infecţioase şi să evite contactul cu persoanele bolnave.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Cambodgia: primul deces de gripă H1N1 (premier) O femeie de 40 de ani a decedat duminică, la Phnom Penh, fiind primul caz mortal provocat de gripa H1N1 în Cambodgia, a anunţat luni premierul Hun Sen, citat de AFP şi Xinhua.
OMS nu recomandă antivirale cu titlu preventiv împotriva gripei H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu recomandă utilizarea preventivă de medicamente antivirale împotriva gripei H1N1, după ce a constatat 28 de cazuri de rezistenţă la nivel mondial, transmit AFP şi AP.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.