Cele mai citite
 


Salvaţi Copiii România a donat două incubatoare maternităţii Cantacuzino
miercuri, 15 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat două incubatoare performante din Japonia maternităţii Cantacuzino din Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.
Investiţia, în valoare de 90.300 lei, reprezintă 20% din suma netă strânsă în urma campaniei derulate în 2011 'Transformă 2% din impozitul pe venit în 100% viaţă pentru copii'.
Furnizarea aparatelor către maternitatea Cantacuzino a reprezentat o prioritate pentru Salvaţi Copiii România, deoarece aproximativ 13-14% din cei 2500 de copii îngrijiţi anual în această maternitate sunt prematuri.
'Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile, care rămâne una dintre problemele dramatice ale României, sunt printre priorităţile Asociaţiei Salvaţi Copiii România. Atunci când am demarat programul 'Fiecare copil contează', care vizează reducerea numărului de copii care mor din cauze prevenibile sau tratabile, am realizat că un sprijin urgent trebuie acordat maternităţilor. Pentru că mulţi dintre copiii care mor în primele luni de viaţă sunt născuţi prematur, ei au nevoie de îngrijire specială chiar în saloanele de nou-născuţi', a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.
La rândul său, dr. Adrian Crăciun, şef secţie neonatologie la Maternitatea Cantacuzino a spus că 'prematuritatea apare la orice nou-născut cu vârsta de gestaţie mai mică de 37 de săptămâni. Unitatea noastră îngrijeşte copii cu vârsta de gestaţie mai mare de 24 de săptămâni. Rata prematurităţii este mai ridicată în spitalul Cantacuzino, deoarece fiind o maternitate de nivel 3, îngrijeşte şi nou-născuţi veniţi prin transfer de la alte spitale - în special din judeţul Călăraşi '.
În viitor, Asociaţia are în vedere dotarea maternităţii din Adjud, judeţul Vrancea şi derularea mai multor programe de educaţie parentală, printre care prevenirea sarcinilor la vârste fragede, îngrijirea nou-născuţilor şi nutriţia adecvată a mamei şi copilului.
Până în prezent, cu suportul GSK, Asociaţia Salvaţi Copiii România a sprijinit din punct de vedere nutriţional 1013 mame şi copii din comunităţile defavorizate, cu scopul prevenirii mortalităţii infantile în 16 localităţi din 5 judeţe ale României.
Campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit este parte a programului naţional de reducere a mortalităţii infantile "Fiecare copil contează!", implementat de Salvaţi Copiii din anul 2010.
În anul 2010, în cadrul campaniei 2%, Salvaţi Copiii a reuşit să strângă suma de 165.382 EURO, bani utilizaţi pentru a sprijini educaţional şi social peste 550 de copii din România.
Sub sloganul "Transformă 2% din impozitul pe venit în 100% viaţă pentru copii!", Salvaţi Copiii România a derulat în anul 2011 o campanie publică amplă, fondurile astfel colectate urmând a fi direcţionate către maternităţi şi saloane de nou-născuţi prematur.
Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume ce promovează drepturile şi protecţia copilului. Organizaţia cuprinde 29 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Echipamente medicale donate Maternităţii din Focşani de organizaţia "Salvaţi Copiii Romania" Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat, marţi, Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, cinci echipamente medicale performante în valoare de aproximativ 25.000 de euro.
Organizaţia Salvaţi Copiii: 15 maternităţi, dotate cu echipamente medicale performante Spitalul Clinic "Dr. I. Cantacuzino" a primit marţi un incubator de transplant în valoare de 11.718 euro din partea Organizaţiei "Salvaţi Copiii" iar Maternitatea "Polizu" a primit un ventilator pentru respiraţie, de 12.276 euro.
Echipament de ultimă generaţie pentru prematuri de la Spitalul Oradea Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Un echipament de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie (HFOV) a intrat în dotarea secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie din Oradea, informează un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Organizaţia Salvaţi Copiii demarează seria de dotări din 2015, care va viza 21 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din întreaga țară Salvaţi Copiii România a donat astăzi secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Piteşti un ventilator pentru suport respirator pentru nou-născuți, în valoare de 80.000 de lei. Aceasta este prima acţiune dintr-o serie de 21 de dotări pe care Salvaţi Copiii le va face până la finalul...
Timiş: Incubator pentru prematuri, la maternitatea Spitalului Municipal Secţia de neonatologie a Maternităţii Spitalului Universitar Municipal de Urgenţă Timişoara a primit, miercuri, de la organizaţia ''Salvaţi copiii!'', un incubator de 10 mii de euro, care le va salva viaţa micuţilor ce se nasc prematur sau cu probleme cardio-respiratorii.
Echipamente vitale copiilor născuţi prematur, donate de Organizaţia Salvaţi Copii Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat joi maternităţii Spitalului Clinic "Ioan Cantacuzino" şi secţiei de neonatologie a Spitalului Municipal Olteniţa echipamente în valoare de 143.000 de euro în cadrul programului de reducere a mortalităţii infantile, informează un comunicat al organizaţiei remis...