Cele mai citite
 


Satu Mare: A fost deschisă noua Unitate de Primiri Urgenţe
miercuri, 15 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua Unitate de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a devenit operaţională începând de marţi, medicii efectuând primele consultaţii aici.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, a declarat că sătmărenii au acum o UPU nouă, modernă, însă le doreşte să fie nevoiţi să viziteze cât mai rar această unitate, în schimb pot să aibă încredere că vor fi trataţi în condiţii de nivel european.
Şefa UPU, dr. Adriana Moldovan, a precizat că spaţiul este mult mai mare decât înainte, însă la capitolul medici şi infirmiere, personalul este sub 50% din necesar, iar la asistenţi şi brancardieri este acoperit 80% din necesar.
Noua cameră de gardă este o unitate dotată modern şi va funcţiona după nişte reguli bine stabilite. În primul rând a fost instituită interdicţia aparţinătorilor de a intra după bolnavi. Echipajele ambulanţelor şi bolnavii se prezintă la departamentul triaj şi, în funcţie de gravitatea suferinţei, sunt îndrumaţi către un anumit traseu colorat specific. Astfel, linia roşie este pentru traseul urgenţă de gradul zero - resuscitare, unde timpul de aşteptare este de zero minute, galben - bolnav critic, timp de aşteptare 10 minute, verde - non urgent, cu timp de aşteptare 30 de minute, albastru - timp de aşteptare 60 de minute şi alb - 120 de minute.
Noua UPU are în prezent o suprafaţă de 1.187 mp, la parterul clădirii, spaţiu dedicat actului medical de urgenţă şi 500 mp amenajaţi în subsolul clădirii, folosit ca spaţiu administrativ. UPU este dotată cu spaţii de prelucrări sanitare şi de igienizare a cetăţenilor care intră în spaţiul de urgenţă, aparatură modernă, sistem de monitorizare, supraveghere video, cabinete moderne.
În cadrul UPU, funcţionează şi Sistemul de Telemedicină, care face posibilă legătura directă prin videoconferinţă cu centrele de excelenţă în medicină (Târgu Mureş, Iaşi, Bucureşti), sistem necesar pentru a se putea dezbate problemele medicale apărute în cazurile grave ce depăşesc resursele terapeutice ale Serviciului Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi cu trimitere directă la un centru universitar. În aceste cazuri se poate apela la transfer interclinic prin echipajele SMURD (ambulanţa şi/sau elicopter).
Investiţia totală este de 6,95 milioane lei, din care 2,23 milioane reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Satu Mare, iar restul sumei a fost alocată de Ministerul Sănătăţii.
Inaugurarea oficială a avut loc duminică 5 februarie, în prezenţa ministrului Ladislau Ritli. AGERPRES /(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...
Satu Mare: Comisia de Etică a SJU va analiza cazul femeii căzute în parcul de lângă spital Comisia de Etică a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) va analiza cazul femeii căzute în parcul din faţa Unităţii de Primiri Urgenţe, medicii fiind acuzaţi că nu au intervenit, iar personalul a cerut chemarea unei ambulanţe.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Satu Mare: Femeie căzută lângă intrarea în UPU; personalul a cerut să intervină Ambulanţa O femeie a căzut pe stradă, la circa 70-80 de metri de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, şi a suferit un traumatism, personalul de la Urgenţe cerând trecătorilor care au anunţat cazul să sune la Ambulanţă.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...