Cele mai citite
 


Satul damnaţilor: Cancerul a afectat aproape fiecare familie dintr-o localitate din Germania
miercuri, 15 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Experţii în sănătate din Germania sunt descumpăniţi de situaţia dintr-un un mic sat unde cancerul a afectat aproape fiecare gospodărie, relatează Daily Mail.
Wewelsfleth, care are o populaţie de 1.500 de persoane, a fost numit 'satul damnaţilor', în contextul în care cazurile de cancer sunt cu 50% mai multe decât media.

Cercetătorii de la Universitatea Lubeck care s-au ocupat de acest fenomen, care include cazuri de cancer la sân, la plâmâni, esofagian sau la stomac, nu au putut să descopere cauza exactă, deşi localnicii dau vina pe centralele nucleare din apropiere şi pe un şantier naval unde vasele erau date cu vopsea extrem de toxică.

Localnicii cer acum o anchetă guvernamentală. Ei consideră că autorităţile au păstrat tăcerea de-a lungul anilor, în contextul în care vântul şi ploaia au adus în casele oamenilor particule cauzatoare de cancer.

Experţii spun însă că nu este vorba de aşa ceva. Studiul cercetătorilor de la Universitatea Lubeck au examinat diferitele forme de cancer care i-au afectat pe localnici. Ei au analizat de asemenea centralele nucleare, şantierul naval din apropiere, azbestul de pe acoperişurile garajelor sau stilul de viaţă al victimelor.

Studiul nu a descoperit nicio legătură clară între cazuri.

Primarul localităţii, Ingo Karstens, care şi-a pierdut două soţii din cauza cancerului, a spus despre acest fenomen că este ca un 'blestem'.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Germania: Anchetă după decesul a trei pacienţi într-o clinică în care au primit un tratament "alternativ" Autorităţile germane, în colaborare cu poliţia şi parchetul din Olanda, au declanşat o anchetă după decesul a doi olandezi şi a unui belgian care au primit un tratament "alternativ" într-o clinică germană din apropierea frontierei, relatează AFP.
Gorj: Peste 850 de persoane au fost diagnosticate cu cancer pe parcursul anului 2014 Peste 850 de persoane din judeţ au fost diagnosticate, pe parcursul anului trecut, cu diferite forme de cancer, cea mai mare incidenţă fiind în rândul celui colorectal, a declarat marţi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
OMS: 7,6 milioane de persoane au murit de cancer în 2008 Cancerul a provocat decesul a 7,6 milioane de persoane la nivel mondial în 2008, mai ales în ţările în curs de dezvoltare, potrivit unui studiu al Centrului internaţional de cercetări asupra cancerului (CIRC, organism al OMS), dat publicităţii marţi - transmite AFP.
Medic oncolog: În 2012 au apărut peste 8.500 de cazuri noi de cancer la sân Cancerul de sân este în România pe primul loc din punct de vedere al incidenţei şi al mortalităţii, în anul 2012 apărând 8.981 cazuri noi, iar prevalenţa era aproape de 33,500 la suta de mii de paciente, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă conf. dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic oncolog.
Noi terapii în cancerul de stomac HER2-pozitiv şi cancerul gastro-esofagian Bucureşti,1 nov./Agerpres/- Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a aprobat recent un nou medicament, care, în combinaţie cu chimioterapia, este indicat pentru tratamentul cancerului de stomac sau gastro-esofagian metastatic, HER2-pozitiv, la pacienţii care nu au primit anterior tratament...
Gorj: Peste 6.500 de gorjeni, diagnosticaţi cu diferite forme de cancer Peste 6.500 de gorjeni, respectiv 6.539 de persoane, suferă de diferite forme de cancer, cele mai multe persoane bolnave fiind femei, se arată într-o statistică a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.