Cele mai citite
 


Ungureanu: În ceea ce priveşte inundaţiile nu vorbim de o avertizare care să ne îngrijoreze
miercuri, 15 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a afirmat marţi că în prezent nu există o avertizare îngrijorătoare cu privire la inundaţii.
"În ceea ce priveşte inundaţiile nu vorbim de o avertizare care să ne îngrijoreze. Totul depinde de modul în care temperatura va creşte sau va rămâne cea care este astăzi", a spus Ungureanu.
El a arătat că a discutat cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, cu privire la convocarea Comandamentului de urgenţă în caz de inundaţii şi că ANM va prezenta mâine o prognoză pe 15 zile.
"Fiţi convinşi că până să aşteptăm prognoza ANM deja am discutat cu domnul ministru Berca să fim pregătiţi la nivelul Comandamentului de urgenţă pentru această situaţie, chiar dacă se va întâmpla, chiar dacă nu se va întâmpla", a afirmat premierul.
Ungureanu a fost informat în şedinţa de Guvern de marţi cu privire la starea judeţelor care au avut de suferit în urma intemperiilor din ultimele zile.
Astfel, potrivit raportărilor, 25 de judeţe sunt afectate din cauza ninsorilor şi 168 de drumuri sunt blocate. Autostrada A1 este deschisă circulaţiei iar A2 până la Lehliu, continuându-se eforturile de deszăpezire.
Şeful Guvernului a solicitat Ministerului Sănătăţii să aibă ca prioritate de grad zero, împreună cu Transporturile şi Internele, intervenţiile şi salvarea bolnavilor.
El a arătat că, în prezent, sunt 34 de suferinzi cărora ar trebui să le fie acordate îngrijiri medicale.
Premierul şi-a exprimat speranţa ca autorităţile locale să redeschidă şcolile în condiţiile în care vremea s-a îmbunătăţit.
Ungureanu a mai fost informat că Ministerul Economiei acţionează cu 64 de echipe de intervenţie de la Electrica, pentru a rezolva problemele cu alimentarea cu energie electrică a celor 9.000 de abonaţi afectaţi. AGERPRES/(A-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a cerut Ministerului Sănătăţii o finanţare mai bună Consilierul ministrului sănătăţii, Gabriel Oprişanu, a efectuat, joi, o vizită la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, pentru a afla problemele cu care se confruntă unitatea sanitară. Managerul spitalului vasluian i-a prezentat oficialului de la minister problemele legate de lipsa banilor şi de...
Explozie Valea Cascadelor/ Colintineanu: Celulă de criză la nivelul MS; un bărbat operat în regim de urgenţă la Floreasca Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a anunţat că s-a format o celulă de criză la nivelul MS, în urma exploziei care a avut loc duminică într-un târg de vechituri din cartierul Militari.
Preşedintele CJ Harghita: Intenţia trecerii spitalelor judeţene de urgenţă în subordinea Ministerului Sănătăţii, îngrijorătoare Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, s-a declarat, marţi, împotriva trecerii spitalelor judeţene în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a precizat că intenţia ministrului Eugen Nicolăescu este îngrijorătoare şi neobişnuită.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Bugetul Ministerului Sănătăţii, suplimentat cu 55 milioane lei pentru reabilitarea unor maternităţi Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o ordonanţă de urgenţă prin care a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2014 cu 55 de milioane de lei, suma fiind necesară pentru gestionarea unor situaţii limită din domeniul sănătăţii, în principal lucrări de reabilitare la maternităţi, informează...