Cele mai citite
 


Antibioticele nu au efect în tratarea sinuzitelor (studiu)
sâmbătă, 16 februarie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, ORL
 

Antibioticele sunt fără efect împotriva majorităţii infecţiilor de sinus, deşi sunt deseori prescrise de medici în astfel de cazuri, relevă un studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA), relatează AFP.

"Persoanele care suferă de sinuzită - inflamarea cavităţii nazale şi a sinusurilor - nu se simt mai bine sau nu resimt mai puţine simptome când iau antibiotice", afirmă dr. Jay Piccirillo, profesor de ORL la Facultatea de Medicină a Universităţii Washington din St. Louis, principal responsabil al acestui studiu clinic apărut în JAMA.

"Studiul nostru, desfăşurat pe 166 de adulţi, arată inutilitatea antibioticelor pentru tratarea unei sinuzite curente - deseori de origine virală -, majoritatea bolnavilor vindecându-se pe cont propriu", a adăugat el.

Medicii au comparat o parte a participanţilor trataţi cu un antibiotic cu o parte care a luat un placebo.

În SUA, o reţetă medicală din cinci care prescriu antibiotice este destinată tratamentului unor astfel de sinuzite, conform autorilor studiului.

Dată fiind rezistenţa tot mai mare la antibiotice, rezultată din folosirea lor excesivă, este important de ştiut dacă aceste medicamente sunt sau nu eficiente împotriva sinuzitei, subliniază medicii.

"Considerăm că antibioticele sunt prea des prescrise de medicii generalişti", spune dr Jane Garbutt, profesor asociat la Facultatea de Medicină a Universităţii Washington, unul din autorii studiului.

Concret, cercetătorii recomandă, în locul antibioticelor - precum amoxicilina - folosite în acest studiu, tratarea durerii cu analgezice (aspirină, ibuprofen).AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria rezistentă la antibiotice descoperită la un pacient decedat în Belgia Un locuitor al capitalei belgiene a decedat în iunie la întoarcerea din Pakistan, ţara sa de origine, unde fusese infectat cu o bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele, a indicat vineri un responsabil al spitalului belgian unde pacientul a fost tratat, informează AFP.
Nou antibiotic eficient în cazul unor bacterii rezistente la alte medicamente (studiu) Un nou tip de antibiotic, numit 'Teixobactin', eficient inclusiv contra unor bacterii care au dezvoltat rezistenţă la alte tratamente, a fost realizat de un colectiv de cercetători din Germania şi SUA, coordonat de profesorul Kim Lewis, de la Universitatea Northeastern din Boston, transmit EFE şi AFP...
O bacterie rezistentă la antibiotice se răspândeşte din Asia O bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele a fost descoperită în unele spitale britanice, aceasta fiind adusă din Asia de Sud de persoane care fac turism medical, dezvăluie un studiu apărut miercuri, evocând şi teama de o propagare mondială, relatează AFP.
Specialist: Excesul de antibiotice duce la rezistenţă bacteriană Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat să nu se utilizeze patru clase de antibiotice - fluorochinolonele, cefalosporinele de generaţia 3 şi 4, macrolidele şi glicopeptidele - care au un risc mare dacă sunt folosite şi la om şi animale, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, conf. dr. Gabriel Popescu...
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
O genă descoperită pe nişte bacterii din China este rezistentă la toate tipurile de antibiotice cunoscute O genă care face anumite bacterii rezistente la o categorie de antibiotice foarte puternice, considerate "de ultimă instanţă", a fost identificată la bacterii care infectează unele animale domestice dar şi unii pacienţi chinezi, conform unor oameni de ştiinţă care au solicitat restrângerea folosirii...