Cele mai citite
 


Decesele cauzate prin hipotermie severă sunt reevaluate de Ministerul Sănătăţii
joi, 16 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) reevaluează numărul deceselor prin hipotermie severă, în funcţie de finalizarea rapoartelor de autopsie medico-legală.
Din 47 de cazuri la care rapoartele au fost finalizate, un număr de şapte cazuri nu se confirmă a fi decese prin hipotermie severă. Cele şapte cazuri de decese au fost de bronhopneumonie şi şoc toxico-septic, cauze cardiace, inclusiv infarct miocardic sau intoxicaţii, arată Ministerul Sănătăţii.
Restul de 40 de decese care s-au confirmat ca având cauză hipotermia severă au avut loc în afara domiciliului, în spaţii publice şi au fost raportate la numărul unic de apel 112 de persoane terţe, precizează Ministerul Sănătăţii.
"Aşa cum am anunţat, am solicitat rapoartele de autopsie medico-legale pentru toate cazurile de deces prin hipotermie severă pe care le avem până în prezent, direcţiile de sănătate publică le-au confirmat în baza definiţiei clinice. Deoarece şapte cazuri nu s-au confirmat şi în urma autopsiei începând de astăzi vom revizui numărul deceselor din cauza hipotermiei severe la 79. Evaluarea noastră va continua în zilele următoare, în funcţie de modul în care primim raportările", a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în MS. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă Ministerul Sănătăţii - decese hipotermie În perioada 27 - 28.01.2010, direcţiile de sănătate publică judeţene au raportat către Centrul Operativ al Ministerului Sănătăţii un număr de 9 noi cazuri de deces cauzate de hipotermie severă.
Raed Arafat: 36 de persoane şi-au pierdut viaţa până în prezent din cauza hipotermiei Un număr de 36 de persoane şi-au pierdut viaţa până în prezent din cauza hipotermiei, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
MS: 13 decese cauzate de ger, în ultimele 24 de ore Numărul total al deceselor cauzate de hipotermie severă înregistrate de la avertizarea "cod galben de ger" emisă de meteorologi şi până în prezent a ajuns la 57, în ultimele 24 de ore fiind constatate 13 decese, informează Ministerul Sănătăţii (MS).
Raed Arafat: Continuă să se înregistreze decese provocate de hipotermie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a precizat, vineri, la videoconferinţa cu prefecţii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, că ''deşi numărul deceselor provocate de hipotermie este în scădere, acestea continuă să se înregistreze''. (Sursa: Agerpres)
MS: Încă două cazuri de deces din cauza frigului Bucureşti, 26 ian /Agerpres/ - Direcţiile de Sănătate Publică au mai raportat, marţi după-amiază, încă două cazuri de deces prin hipotermie severă, a anunţat Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii: Patru persoane au murit din cauza frigului în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii transmite că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat încă patru decese cauzate de hipotermie severă în judeţele Tulcea, Botoşani, Neamţ şi Olt.