Cele mai citite
 


A&D Pharma negociază preluarea mai multor companii farmaceutice din Europa Centrală şi de Est
marţi, 29 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
A&D Pharma Holdings, cel mai mare grup din industria farmaceutică locală, a anunţat luni că negociază preluarea mai multor companii farmaceutice din cinci state din Europa Centrală şi de Est, informează Business Wire.
Companiile vizate de A&D Pharma sunt Arishop Pharma AD şi subsidiarele sale din Bulgaria (Ozone Laboratories Polska), Polonia (Ozone Laboratories Polska şi Ozone Laboratories Polska Services ), Ungaria (Ozone Laboratories Magyarorszag Kft.), Slovacia (Ozone Laboratories Slovakia s.r.o.) şi Cehia (Ozone Laboratories Czech Republic s.r.o.).

Achiziţia depinde de evoluţia viitoare a negocierilor, de aprobarea conducerii celor două companii precum şi de un consorţiu de cinci bănci (Banca Comerciala Romana SA; BRD - Groupe Soci?t? G?n?rale SA; Citibank Europe Plc; RBS Bank (Romania) S.A. şi UniCredit Bank Austria AG) care recent au acordat un împrumut de refinanţare în valoare de 100 milioane de euro pentru A&D Pharma. Procedurile de due diligence au fost derulate iar dacă achiziţia va fi aprobat, se aştepată să se finalizeze până la sfârşitul acestui an.

'A&D Pharma analizează această achiziţie pentru a-şi accelera creşterea în afara României . Prin această achiziţie, A&D Pharma va face un pas înainte în strategia sa de consolidare a poziţiei sale drept una din cele mai mari companii farmaceutice din Europa Centrală şi de Est', a declara directorul general de la A&D Pharma, Robert Popescu.

A&D Pharma Holdings SRL, cea mai mare societate integrată din domeniul distribuţiei şi retail-ului produselor farmaceutice din România, este controlată de A&D Pharma Holdings NV din Olanda, şi deţine liderul în distribuţia de produse farmaceutice - Mediplus şi cea mai mare reţea naţională de farmacii - Sensiblu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
AstraZeneca respinge cea mai recentă ofertă de preluare din partea Pfizer, de 106 miliarde de dolari Conducerea grupului farmaceutic AstraZeneca a respins categoric oferta îmbunătăţită a companiei americane Pfizer şi a descris-o ca fiind inadecvată, transmit AP şi Reuters.
Tranzacţia Pfizer-Allergan va duce fuziunile şi achiziţiile încheiate în 2015 în sectorul sănătăţii la peste 600 de miliarde de dolari Aşteptata preluare a Allergan Plc, producătorul Botox, de către Pfizer Inc, producătorul Viagra şi Lipitor, pentru mai mult de 150 de miliarde de dolari va pune capăt unui an record pentru fuziunile şi achiziţiile din sectorul sănătăţii, în condiţiile în care valoarea cumulată a tranzacţiilor încheiate...
Pfizer este aproape de un acord pentru preluarea Medivation pentru 14 miliarde de dolari Gigantul farmaceutic american Pfizer este în negocieri avansate pentru preluarea rivalului american Medivation, specializat în medicamente pentru tratamentul cancerului, pentru o sumă de aproximativ 14 miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters surse din apropierea discuţiilor.
Pfizer preia producătorul de medicamente împotriva cancerului Medivation pentru 14 miliarde de dolari Gigantul farmaceutic american Pfizer a anunţat luni că a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului de medicamente împotriva cancerului Medivation, pentru o sumă de aproximativ 14 miliarde de dolari, transmite Reuters.
Comisia Europeană bănuieşte unele companii farmaceutice de practici anticoncurenţiale Comisia Europeană a confirmat că, la 30 noiembrie, oficiali ai săi au efectuat inspecţii inopinate la o serie de companii active în sectorul farmaceutic, în mai multe state membre, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor naţionale în domeniu, relevă vineri un comunicat publicat pe site-ul oficial...
Pfizer trece la ofensivă pentru preluare AstraZeneca Grupul farmaceutic american Pfizer a anunţat luni că este în continuare interesat de o fuziune cu rivalul britanic AstraZeneca, în pofida refuzului acestuia din urmă de a discuta o primă ofertă de 46,61 lire pe acţiune înaintată în luna ianuarie, transmite Reuters.