Cele mai citite
 


DSP Sibiu: Şase bolnavi de gripă, alţi 20 suspecţi de această afecţiune
joi, 16 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase sibieni, dintre care două femei şi patru bărbaţi au fost diagnosticaţi cu gripă, în timp ce alţi 20 sunt suspecţi de gripă, a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu.
În ultima săptămână, în judeţul Sibiu au apărut patru cazuri de gripă, fiind vorba despre trei bărbaţi, din municipiul Sibiu, cu vârstele cuprinse între 31 şi 70 de ani şi o femeie din localitatea Slimnic, cu vârsta de 32 de ani. Toţi pacienţii cu gripă se află sub tratament la domiciliu, cu o evoluţie favorabilă, conform medicilor.
De asemenea, 20 de sibieni suferă de infecţii gripale, însă deocamdată analizele nu au confirmat dacă au gripă sau nu, aceştia aflându-se sub supravegherea medicilor.
Infecţiile respiratorii au înregistrat, în perioada 6-12 februarie, un număr record pentru acest an, ajungându-se la 2.678 de cazuri, cu 18% mai multe faţă de săptămâna precedentă. Cele mai multe cazuri de infecţii respiratorii s-au înregistrat la copii cu vârsta între 5 şi 14 ani, aceştia reprezentând 37,64% din totalul pacienţilor răciţi.
Un număr de 266 de sibieni suferă de pneumonii, mai mult de un sfert fiind internaţi în spital, dintre care 33 de cazuri fiind bebeluşi sub un an.
DSP a mai precizat că doi sibieni au murit, iar alţi trei au fost transportaţi de ambulanţele SMURD, fiind diagonisticaţi cu hiopotermie. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: A crescut cu 50 % numărul de infecţii respiratorii faţă de anul trecut Numărul de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 50 % la începutul acestei luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Sibiu: A crescut numărul bolnavilor cu pneumonie şi viroză Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES, că a crescut semnificativ numărul de infecţii respiratorii la începutul acestei luni, ajungându-se la 1.827 de persoane cu probleme respiratorii, din care peste 300 cu pneumonii, iar nouă suspecţi...
Sibiu: Creşte în continuare numărul de viroze respiratorii şi pneumonii Numărul de infecţii respiratorii a crescut semnificativ în ultima săptămână, cu 36,56% faţă de numărul cazurilor înregistrate în săptămâna precedentă, în prezent înregistrându-se 3.657 pacienţi, cu 88,21% mai mult faţă de numărul consemnat de medici anul trecut, în aceeaşi perioadă, se arată într-un...
Directorul DSP Sibiu: Vârful de îmbolnăviri cu gripă a trecut, atenţie la pneumonii Vârful de îmbolnăviri cu gripă a trecut, însă sibienii sunt avertizaţi să aibă mare grijă la pneumonii, care pot deveni periculoase netratate la timp sau de un medic specialist, a declarat, luni, Cezar Budescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.
Sibiu: A crescut numărul virozelor şi a pneumoniilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu a anunţat miercuri că în ultima săptămână de raportare a crescut numărul cazurilor de viroze şi de pneumonii.
Sibiu: 16 cazuri confirmate de gripă de la începutul sezonului; trei pacienţi au decedat Un nou caz de gripă a fost confirmat săptămâna trecută în judeţul Sibiu, acesta fiind al 16-lea de la începutul sezonului, iar trei pacienţi au decedat, a anunţat joi, printr-un comunicat, Direcţia de Sănătate Publică (DSP).