Cele mai citite
 


IGSU: Peste 150 de localităţi sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare
joi, 16 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 173 de localităţi sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, dintre care 60 în Ialomiţa, 52 în Buzău, iar restul în alte judeţe, a afirmat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Alin Maghiar.
El a precizat că Bucureştiul şi 27 de judeţe sunt afectate de ninsori, 28 de sate, cătune, cartiere şi localităţi sunt nealimentate parţial sau total cu energie electrică, dintre care 12 în Buzău.
Potrivit datelor de marţi, de la ora 5,00, cinci localităţi au disfuncţionalităţi privind reţelele de comunicaţii, iar 14 prezintă dificultăţi în alimentarea cu apă potabilă sau menajeră.
"Căi de comunicaţii rutiere impracticabile sunt autostrada A2 Bucureşti-Feteşti, 44 de drumuri naţionale sunt închise pe 58 de tronsoane, 104 drumuri judeţene sunt închise traficului şi 100 de drumuri judeţene au circulaţia îngreunată. 13 linii de cale ferată sunt închise, patru magistrale au circulaţia restricţionată. Aeroportul din Craiova e închis deocamdată", a declarat Maghiar, pe baza datelor de la ora 5,00.
Potrivit acestuia, în ultimele 24 de ore, în localităţile izolate, a fost acordat ajutor medical de urgenţă pentru 344 de persoane, dintre care 69 de copii şi 27 de gravide sau lăuze. AGERPRES/(A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IGSU: Peste 100 de localităţi din ţară - afectate de vremea nefavorabilă Peste 100 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate de vremea nefavorabilă, potrivit datelor de sâmbătă, de la ora 5.00, a declarat, pentru AGERPRES, Gabriela Tohănean, ofiţer de relaţii publice al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Ialomiţa: Aproape 900 de oameni sunt încă izolaţi în mai multe sate Patru localităţi, cu aproape 900 de oameni, sunt izolate, cinci localităţi sunt nealimentate total sau parţial cu energie electrică şi mai multe segmente de drumuri judeţene sunt blocate, sâmbătă, în judeţul Ialomiţa.
IGSU: Peste 300 de localităţi sunt afectate de viscol Peste 300 de localităţi sunt afectate de viscol, dintre acestea peste 150 sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, potrivit datelor de marţi, de la ora 5.00, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU),...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii; opt decese şi şcoli închise din cauza gerului Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) informează că mai sunt blocate din cauza zăpezii 13 drumuri naţionale în judeţele Buzău, Giurgiu, Tulcea şi Vrancea şi 43 de drumuri judeţene în Ialomiţa, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Tulcea şi Vrancea.
MApN a transportat 496 de tone de alimente haine şi apă către populaţia din 114 localităţi Ministerul Apărării Naţionale a transportat, până joi la prânz, 496 de tone de alimente, haine şi apă, cu elicoptere şi autocamioane militare, către populaţia din 114 localităţi, situate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Vrancea, Dâmboviţa şi Galaţi, în baza solicitărilor...