Cele mai citite
 


Meseria de medic, cea mai atractivă pentru copii, arată un proiect destinat copiilor instituţionalizaţi
joi, 16 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Educatorii Centrului Social Multifuncţional Buburuza Mare din sectorul 6 au lansat miercuri un proiect destinat copiilor îngrijiţi instituţionalizat în regim de zi, sub numele "Ce ştim despre meserii?".
Reprezentate prin imagini sugestive, diferite meserii au fost aşezate pe un panou, copiii fiind învăţaţi să le studieze şi să aleagă. Cel mai mare interes l-a stârnit meseria de medic, care a devenit, ulterior, subiectul unui mic joc de rol. Micuţii au învăţat ce sunt acelea o seringă, un stetoscop, o trusă de prim ajutor şi la ce folosesc.
Proiectul amintit s-a putut derula în bune condiţii datorită imaginilor care au fost adunate, referitoare la meserii, enciclopedii despre marile personalităţi ale lumii, pliante cu ghicitori, proverbe şi zicători. Preşcolarii au fost mândri să dezvăluie meseriile celor dragi şi să-şi exprime fiecare dorinţa de a deveni ceva atunci când vor creşte mari, se arată într-un comunicat de presă al autorităţii locale.
Realizat prin parteneriatul dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială Sector 6 şi Asociaţia AHAVA, Centrele Sociale Multifuncţionale "Buburuza Mare" şi "Buburuza Mică" oferă celor 120 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani care nu frecventează cursurile grădiniţelor de stat sau particulare, servicii de educaţie şi îngrijire pe timp de zi. AGERPRES/(AS, Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Muncii intenţionează să recupereze beneficii de asistenţă socială plătite necuvenit în sumă de 30,75 milioane lei Ministerul Muncii a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în vederea recuperării sumei de 30,75 milioane lei, reprezentând beneficii de asistenţă socială plătite necuvenit, fără ca acestora să le fie aplicate dobânzi şi penalităţi de întârziere sau majorări de întârziere.
Legea care reglementează parteneriatul între stat şi biserică, adoptată de deputaţi Bucureşti, 8 mar /Agerpres/ - Deputaţii au adoptat, marţi, cu 254 de voturi pentru, şapte împotrivă şi cinci abţineri, Legea privind parteneriatul între stat şi biserică.
Mehedinţi: Proiect româno-italian în domeniul terapiei ocupaţionale pentru persoanele vârstnice instituţionalizate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi va colabora cu Federaţia Naţională a Pensionarilor - CISL Lombardia din Italia pentru promovarea unui proiect pentru persoanele vârstnice instituţionalizate în judeţ.
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Organizația Salvați Copiii solicită majorarea alocației de stat pentru copii Organizația Salvați Copiii solicită majorarea alocației de stat pentru copii, atenționând asupra procentului ridicat al copiilor din România care sunt expuși la risc de sărăcie și excluziune socială.
Dreptul la şanse egale - un proiect pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală Mai mult de 100 de persoane adulte cu probleme de sănătate mintală au beneficiat deja de servicii de consiliere socială, psihologică, psihiatrică şi juridică gratuită în cadrul proiectului ''Dreptul la şanse egale'' pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector...