Cele mai citite
 


Oficial UPU Slatina: Medicul Fulga nu a respectat fişa postului în cazul morţii unui pacient
joi, 16 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, nu a respectat fişa postului şi procedurile, în cazul pacientului de 65 de ani, din comuna Găneasa, care a murit în urmă cu două zile în spital fără a i se fi făcut investigaţii medicale, a anunţat miercuri managerului unităţii sanitare amintite, Andrei Iordache.
Acesta a declarat pentru AGERPRES, că medicul Fulga, aflat la al doilea caz în care un pacient ajuns la UPU moare în spital fără a-l fi consultat, este cercetat atât pe cale administrativă cât şi de Colegiul Medicilor Olt, anchetele stabilind până acum că doctorul de la Urgenţe nu a respectat fişa postului şi procedurile medicale. "Astăzi comisiile de anchetă din spital au stabilit că medicul Fulga nu a respectat fişa postului şi nu a consultat pacientul, trimiţându-l la Secţia Psihiatrie pentru că a considerat că este sub influenţa alcoolului, dar fără a-i face vreo investigaţie. S-a dovedit că pacientul nu era sub influenţa alcoolului şi a murit câteva ore mai târziu din cauza unor afecţiuni cardiace şi pulmonare. Pentru că nu a respectat fişa postului medicul Fulga a fost suspendat şi de joi nu se va mai prezenta să lucreze la spital. Cel puţin până la finalizarea cercetărilor. Am sesizat şi Colegiul Medicilor Olt pentru a cerceta cazul menţionat, să stabilească dacă a fost vorba de malpraxis" a spus Andrei Iordache.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a mai declarat că nu există toleranţă şi nu vor fi făcute concesii în cazurile de culpă medicală.
Duminică noaptea, un pacient în vârstă de 65 de ani din comuna Găneasa a murit la spitalul slătinean, la care a fost adus cu ambulanţa în cursul zilei, într-o stare de agitaţie psihomotorie accentuată. Bărbatul era recalcitrant, a fost dus la spital însoţit de poliţişti, a ajuns la UPU Slatina, unde era de gardă medicul Fulga, apoi, fără să i se fi făcut vreo investigaţie, a fost trimis la Secţia de Psihiatrie a spitalului pentru că medicul de gardă a spus că pacientul este sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu poate fi consultat. Bărbatul din Găneasa a murit la aproximativ nouă ore după ce a fost trimis de la UPU la Psihiatrie, însă acolo cadrele medicale i-au făcut un test de aloolemie şi au constat că bolnavul nu băuse alcool. Faptul a fost confirmat şi în urma necropsiei, care a relevat şi că barbatul suferea de afecţiuni pulmonare şi cardiace, acestea fiind şi cele care i-au provocat moartea.
Medicului Cornel Fulga a revenit la UPU Slatina anul trecut, în baza unei hotărâri a instanţelor de judecată, după doi ani în care nu a mai lucrat în spital în urma decesului unui pacient în 2009. Atunci un pacient de 63 de ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt, Mihai Constantinescu, a murit pe holurile spitalului, fără a fi consultat deşi timp de patru ore a fost trimis de la o secţie a spitalului la alta. După moartea pacientului Constantinescu conducerea SJU Slatina a decis încetarea contractelor de muncă a patru medici, respectiv a lui Cornel Fulga, ce se afla de gardă atunci când a fost dus bolnavul la UPU, al USU Slatina, precum şi a contractelor de muncă a altor doi medici, unul de la Secţia Boli Interne şi altul de la Psihiatrie, secţii pe la care trecuse bărbatul fără a primi îngrijiri. Toţi medicii concediaţi în 2009 au revenit pe posturi în urma unor hotărâri judecătoreşti. AGERPRES/(AS-Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt:Anchetă în cazul morţii unui pacient la Spitalul Slatina Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, miercuri, suspendarea din activitate a medicului de la Unitatea de Primire Urgenţe Cornel Fulga, după ce acesta a pus unui pacient diagnosticul de "beţie", fără a-l consulta, iar pacientul a murit la scurt timp din cauza unor probleme cardiace...
Ministrul Sănătăţii a cerut un control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut demararea unui control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina - secţia de Psihiatrie, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de MS.
Olt: Medicul de la UPU Slatina, Cornel Fulga, susţine că este nevinovat Medicul Cornel Fulga de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, cercetat penal în cazul decesului unui pacient, a declarat vineri jurnaliştilor că se consideră nevinovat şi că a făcut ce trebuia, respectiv l-a trimis pe pacient la Secţia Psihiatrie pentru...
Olt: Spitalul Slatina trebuie să-i dea medicului suspendat Fulga 190.000 lei Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina trebuie să-i plătească medicului Cornel Fulga de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), suspendat din funcţie începând de joi din cauza decesului unui pacient pe care a refuzat să-l consulte, suma de 190.000 lei în urma unei hotărâri judecătoreşti obţinută de...
Olt: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe după moartea unui pacient cu degete tăiate Conducerea Spitalului Judeţean Olt a început o anchetă administrativă după ce un pacient în vârstă de 63 de ani, care a ajuns sâmbătă la spital cu degetele de la o mână tăiate, a murit ca urmare a unui infarct.
Olt: Medicul Cornel Fulga de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost concediat Comitetul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, luni, desfacerea contractului de muncă al medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cornel Fulga, cercetat disciplinar după ce luna trecută un pacient în vârstă de 65 de ani a murit la spital fără a fi consultat.