Cele mai citite
 


Olt:Anchetă în cazul morţii unui pacient la Spitalul Slatina
joi, 16 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, miercuri, suspendarea din activitate a medicului de la Unitatea de Primire Urgenţe Cornel Fulga, după ce acesta a pus unui pacient diagnosticul de "beţie", fără a-l consulta, iar pacientul a murit la scurt timp din cauza unor probleme cardiace şi pulmonare.
Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, duminică noapte, un pacient în vârstă de 65 de ani din comuna Găneasa a murit la spitalul slătinean, la care a fost adus cu ambulanţa în cursul zilei de duminică, într-o stare de agitaţie psihomotorie accentuată. Bărbatul era recalcitrant, a fost dus la spital însoţit de poliţişti, a ajuns la UPU Slatina, unde era de gardă medicul Fulga, apoi, fără să i se fi făcut vreo investigaţie, a fost trimis la Secţia de Psihiatrie a spitalului pentru că medicul de gardă a spus că pacientul este sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu poate fi consultat. Bărbatul din Găneasa a murit la aproximativ nouă ore după ce a fost trimis de la UPU la Psihiatrie, însă acolo cadrele medicale i-au făcut un test de alcoolemie şi au constatat că bolnavul nu băuse alcool. Faptul a fost confirmat şi în urma necropsiei, care a relevat şi că bărbatul suferea de afecţiuni pulmonare şi cardiace, acestea fiind cele care i-au provocat moartea.
"Pacientul a venit duminică după-amiază la UPU Slatina, cu ambulanţa şi însoţit de poliţişti, pentru că era foarte agitat, recalcitrant. Medicul Cornel Fulga, de la UPU, fără a-i făcut vreun fel de investigaţii, a scris că este sub influenţa băuturilor alcoolice, nu poate fi consultat şi l-a trimis la Psihiatrie. Acolo a murit după circa opt-nouă ore. După deces s-a făcut autopsia, de către medicul legist Duţulescu, iar acesta a constatat că bărbatul decedat nu consumase alcool, avea alcoolemia zero. Medicul Duţulescu l-a informat despre caz pe directorul medical Romeo Stănculescu şi apoi a început o anchetă. Legistul a mai spus că decesul pacientului a fost cauzat de probleme cardiace şi pulmonare. Toate comisiile de anchetă ale spitalului au fost întrunite, a fost prezentată şi situaţia anterioară a medicului, sancţiunile primite în trecut, a fost analizat cazul şi miercuri medicul Fulga a fost suspendat din funcţie până la finalizarea anchetei", a declarat pentru AGERPRES Andrei Iordache.
Medicul Cornel Fulga a revenit la UPU Slatina anul trecut, în baza unei hotărâri a instanţelor de judecată, după doi ani în care nu a mai lucrat în spital în urma decesului unui pacient în 2009. Atunci un pacient de 63 de ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt, Mihai Constantinescu, a murit pe holurile spitalului, fără a fi consultat, deşi timp de patru ore a fost trimis de la o secţie a spitalului la alta. După moartea pacientului Constantinescu conducerea SJU Slatina a decis încetarea contractelor de muncă a patru medici, printre care şi Cornel Fulga, ce se afla de gardă atunci când a fost dus bolnavul la UPU. Toţi medicii concediaţi în 2009 au revenit pe posturi în urma unor hotărâri judecătoreşti. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Oficial UPU Slatina: Medicul Fulga nu a respectat fişa postului în cazul morţii unui pacient Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, nu a respectat fişa postului şi procedurile, în cazul pacientului de 65 de ani, din comuna Găneasa, care a murit în urmă cu două zile în spital fără a i se fi făcut investigaţii medicale, a anunţat miercuri...
Ministrul Sănătăţii a cerut un control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut demararea unui control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina - secţia de Psihiatrie, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de MS.
Olt: Medicul de la UPU Slatina, Cornel Fulga, susţine că este nevinovat Medicul Cornel Fulga de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, cercetat penal în cazul decesului unui pacient, a declarat vineri jurnaliştilor că se consideră nevinovat şi că a făcut ce trebuia, respectiv l-a trimis pe pacient la Secţia Psihiatrie pentru...
Olt: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe după moartea unui pacient cu degete tăiate Conducerea Spitalului Judeţean Olt a început o anchetă administrativă după ce un pacient în vârstă de 63 de ani, care a ajuns sâmbătă la spital cu degetele de la o mână tăiate, a murit ca urmare a unui infarct.
Olt: Spitalul Slatina trebuie să-i dea medicului suspendat Fulga 190.000 lei Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina trebuie să-i plătească medicului Cornel Fulga de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), suspendat din funcţie începând de joi din cauza decesului unui pacient pe care a refuzat să-l consulte, suma de 190.000 lei în urma unei hotărâri judecătoreşti obţinută de...
Olt: Posibile disfuncţionalităţi în cazul pacientei obeze decedate Slatina, 1 aug /Agerpres/ - Femeia de 240 de kilograme din Drăghiceni, care a decedat la spital la Craiova, a stat în ambulanţă, în cursul nopţii trecute, o oră şi treizeci de minute pentru a fi trasportată de la UPU Slatina la UPU Craiova, deşi era în stare foarte gravă.