Cele mai citite
 


Reprezentanţii MS s-au întâlnit cu cei ai spitalelor pentru a dezbate proiectul noii legi a sănătăţii
joi, 16 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipa Ministerului Sănătăţii (MS) care lucrează la proiectul noii legi a sănătăţii s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţi ai spitalelor.
Conf. dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în MS, a declarat că legea se conturează, propunerile sunt analizate de grupuri de lucru. O sinteză a tuturor propunerilor care vor fi reţinute vor fi trimise mai departe la un alt grup de lucru, cel final, care va fi alcătuit din reprezentanţii tuturor organizaţiilor, experţi, inclusiv reprezentanţi ai partidelor politice.
Conf. dr. Vasile Cepoi a menţionat că un obiectiv este acela de a scoate spitalele din sistemul bugetar.
"Obiectivul este acela ca spitalele să nu mai fie instituţii bugetare pentru că această condiţie limitează posibilitatea de management, fapt care crează o serie de disfuncţionalităţi. Fie şi numai faptul că la ora actuală avem mari probleme cu angajarea personalului pentru că numărul de posturi trebuie aprobat de Ministerul de Finanţe, imposibilitatea de a angaja o serie de cheltuieli. Scoaterea spitalelor din sistemul bugetar este un obiect", a spus secretarul de stat.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei Spitalelor din România, dr. Mircea Olteanu, a făcut referire la sinteza pe care reprezentanţii Asociaţiei au făcut-o din propunerile de la OMS, Banca Mondială, Uniunea Europeană.
El s-a referit la faptul că se doreşte o organizare corporatistă a spitalelor pentru a creşte calitatea serviciilor medicale şi pentru rezolvarea problemelor de finanţare. AGERPRES/(A-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în MS, publicată în Monitorul Oficial Decizia premierului Emil Boc privind numirea lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial.
Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
UPDATE Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
Vasile Cepoi: Este în strategia Ministerului Sănătăţii de a face cele opt spitale de urgenţă Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că ministerul are o strategie de construire a opt spitale regionale de urgenţă şi că studiază două posibilităţi de finanţare, fonduri europene şi accesarea unor fonduri de investiţii internaţionale...
Secretar de stat în MS: Se impune reanalizarea legislaţiei din domeniul sănătăţii Creşterea calităţii vieţii românilor prin îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei reprezintă obiectivul major pentru anul 2009 al noii conduceri a Ministerului Sănătăţii (MS). (Sursa: Agerpres)
Dezbaterile pe viitoarea lege a sănătăţii au continuat la Ministerul Sănătăţii Echipa Ministerului Sănătăţii (MS) s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii mai multor organizaţii pentru discuţii pe marginea viitoarei legi a sănătăţii.