Cele mai citite
 


Revista presei româneşti
joi, 16 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziarele româneşti apărute miercuri scriu despre încăpăţânarea parlamentarilor Opoziţiei de a lipsi de la şedinţele Comisiilor de specialitate, despre contractele de deszăpezire date pe motive politice, dar şi despre activismul civic al tinerilor români, şi, nu în ultimul rând, despre recunoaşterea juridică a lui Carol Mircea ca parte a familiei regale din România.
Parlamentarii Opoziţiei îşi continuă protestul, refuzând rugăminţile principalului partid de guvernământ, PDL, de a se întoarce la dezbaterea şi votarea legilor. Opoziţia spune că are patru condiţii pentru a se întoarce la lucru. Cei de la Putere sunt de acord cu o parte dintre acestea. Cu toate acestea, Opoziţia spune că tot nu se întoarce la muncă. Ei invocă mai nou că n-au încredere în guvernanţi, scrie Puterea.

Dacă tot vorbim despre condiţii, Adevărul a căutat punctele comune între ideile Guvernului şi propunerile liderului Partidului Social Democrat. Preşedintele Traian Băsescu l-a pus pe liderul PDL, Emil Boc, să discute cu Victor Ponta într-o încercare de a da impresia că dialoghează cu Opoziţia, referindu-se doar la cele 15 condiţii puse de Victor Ponta pentru sprijinirea Guvernului, nu şi la cele patru prezentate de liderul liberal Crin Antonescu pentru revenirea în Parlament. În acest fel, Traian Băsescu poate să bifeze faptul că a încercat să aducă USL înapoi la dezbaterile parlamentare, dar, în realitate, încurajează neînţelegerile din Opoziţie.

Uniunea Social-Liberală s-a fisurat la Cluj, chiar în fieful preşedintelui PDL, Emil Boc. Liderii Partidului Conservator au decis să meargă pe liste separate la alegerile locale, a declarat preşedintele executiv al PC Cluj, Avram Gal, scrie România Liberă.

Contractele de deszăpezire derulate de autorităţile locale prin intermediul Consiliilor Judeţene şi al primăriilor au ajuns să fie atribuite într-o bună măsura fie firmelor de partid, fie unor SRL-uri de bloc deţinute de consilieri locali.
Aşadar, drumurile judeţene din Brăila, Vrancea şi Buzău - printre cele mai afectate de zăpada căzută în ultimele săptămâni - sunt, de ani buni, apanajul unor firme declarate sponsori PSD sau deţinute de consilieri judeţeni ai principalului partid de opoziţie, scrie Evenimentul Zilei.

Ca urmare a închiderii drumurilor naţionale şi judeţene, în jumătatea de sud-est a României, Edy Spedition, cea mai mare firmă de transport, estimează pierderi de 500.000 de euro, scrie Ziarul Financiar.

Printre atâtea veşti proaste, se iţeşte şi o ştire pozitivă: capitala României se află pe locul 32 din 200 în ceea ce priveşte veniturile şi ocuparea forţei de muncă, înregistrate în 2011, conform raportului 'Global MetroMonitor 2011: Volatility, Growth, and Recovery', scrie Capital.

Supravegherea unei bune guvernări nu se numără printre preocupările tinerilor din România, potrivit unui studiu IMAS realizat în octombrie-decembrie 2011. În schimb, implicarea civică înseamnă pentru cei mai mulţi respectarea legilor, voluntariat şi acţiuni de caritate, scrie România Liberă.
'În România nu poţi să faci protest, pentru că oamenii sunt mult mai paşnici decât în alte ţări.
Pentru caracterizarea unui bun cetăţean, respondenţii au ales atribute precum 'nu încalcă regulile de circulaţie' sau 'când se distrează, nu îşi deranjează colegii şi vecinii', în defavoarea celor de genul 'se informează la zi în legătură cu viaţa politică'.

Citostaticele, medicamente vitale pentru bolnavii de cancer, apar şi dispar cu lunile din farmaciile din România. Astfel se pun în pericol vieţile a zeci de mii de pacienţi, condamnaţi să trăiască sub teroare. Vincristin, injectabilul folosit în tratarea mai multor tipuri de cancer, printre care şi leucemia la copii, lipseşte din farmaciile cu circuit deschis publicului, iar periodic, aşa cum a fost în luna decembrie a anului trecut şi luna ianuarie a acestui an, nu se găseşte nici în farmaciile spitalelor, scrie Puterea.

După un proces-maraton, care a durat 1337 zile, doi foşti miniştri ai Agriculturii, Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, au fost condamnaţi la trei ani de închisoare, pentru corupţie în celebrul dosar ,,Caltaboşul", scrie Adevărul.
Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Ca să rămânem tot la condamnări, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a decis, pe 3 februarie, condamnarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu la şase luni de închisoare cu executare, motivând că, în pofida gravităţii faptei, acesta nu poate primi o pedeapsă mai mare 'din cauza stării sale precare de sănătate' şi a "handicapului locomotor major" al acestuia (!).

În fine, ajungem şi la ştirea-bombă, cel puţin aşa o caracterizează majoritatea ziarelor. Prinţul Paul a fost recunoscut drept membru al familiei regale a României, ca nepot al regelui Carol al II-lea.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a recunoscut ieri, irevocabil, o decizie luată de un tribunal din Lisabona, în 1955, care spune că tatăl prinţului Paul, Mircea Grigore Lambrino, este fiul legitim al regelui Carol al II-lea. Aşadar, tatăl prinţului Paul este fratele vitreg al regelui Mihai I.
Cu această calitate recunoscută oficial în justiţie, prinţul Paul poate avea revendicări, prin deschiderea unor procese, asupra patrimoniului care a aparţinut regelui Carol al II-lea, în România.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Ioan Cindrea (PSD): Nu chiulesc din Parlament şi banii pe februarie i-am donat sinistraţilor Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, a declarat, luni, într-o conferinţă, că el nu este în grevă parlamentară, ci protestează în Parlament, solidarizându-se cu cetăţenii care au protestat în stradă, iar banii pe luna februarie i-a donat sinistraţilor din Vrancea şi...
USL solicită premierului Ungureanu să-i demită pe prefecţii din mai multe judeţe afectate de zăpadă Uniunea Social Liberală îi solicită primului-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu demiterea prefecţilor din judeţele Bacău, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Brăila şi Constanţa - judeţe afectate de căderile masive de zăpadă - pentru neîndeplinirea atribuţiilor sau împiedicarea îndeplinirii acestora de către...
România: Protestele ar putea submina şansele lui Emil Boc la alegerile parlamentare (Reuters) Protestele din România, cele mai puternice din ultimii peste 10 ani, sunt departe de a fi suficient de serioase pentru a influenţa politica sau pentru a ameninţa guvernul, însă ar putea submina şansele premierului Emil Boc la alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2012 şi l-ar putea lăsa pe preşedintele...
Braşov: PSD cere preşedintelui să declare starea de urgenţă pentru trei judeţe Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat vineri seara, la Braşov, că a solicitat în scris preşedintelui Traian Băsescu să declare starea de urgenţă pentru judeţele Buzău, Vrancea şi Constanţa, în ceea ce priveşte situaţia de la Mangalia unde populaţia oraşului nu are căldură de câteva săptămâni.
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...