Cele mai citite
 


SGG: Instituţiile de învăţământ, unităţile medicale, serviciile de relaţii cu publicul - exceptate de la uniformizarea programului
joi, 16 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Instituţiile de învăţământ, unităţile medicale, de urgenţă şi de intervenţie nu intră sub incidenţa uniformizării programelor de lucru în administraţia centrală dispuse de premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, a precizat, miercuri, Secretariatul General al Guvernului (SGG).
De asemenea, serviciile de relaţii cu publicul sunt exceptate de la uniformizarea programului de lucru, care se aplică la Aparatul de lucru al Guvernului la instituţiile publice subordonate acestuia, la ministere şi la instituţiile publice aflate în subordine.
"Secretariatul General al Guvernului a transmis vineri, 10 februarie 2012, o circulară către ministere şi instituţiile din Aparatul de lucru al Guvernului, prin care a solicitat dispunerea măsurilor necesare pentru instituirea programului de lucru care se va desfăşura de luni până vineri între orele 08:00 - 16:00, atât în cadrul ministerelor cât şi în cadrul instituţiilor publice aflate în subordine. În circulară s-a precizat că activitatea de relaţii cu publicul se va desfăşura cu respectarea dispoziţiilor legale", se arată într-un comunicat de presă remis de SGG.
"Menţionăm că această solicitare nu vizează activitatea instituţiilor de învăţământ, a unităţilor medicale, de urgenţă şi de intervenţie", a completat sursa citată.
Referitor la serviciile de relaţii cu publicul, SGG a explicat că acestea sunt reglementate distinct prin H.G. nr. 1723/2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul, care se referă doar la programul compartimentelor care relaţionează cu publicul şi nu la programul de lucru al instituţiilor publice.
Până în prezent, programul de lucru al ministerelor şi al instituţiilor publice din subordinea acestora era stabilit de către fiecare instituţie prin dispoziţii interne, fără a exista o practică unitară, începând de la ora 8,00, 8,30 sau 9,00, însă premierul a dispus ca programul în instituţiile publice vizate să fie uniformizat în intervalul orar 8.00-16.00.
"Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a dispus uniformizarea programului de lucru al Aparatului de lucru al Guvernului, precum şi al instituţiilor administraţiei publice centrale, pentru optimizarea activităţii şi a comunicării interinstituţionale", a menţionat SGG. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Instituţiile de învăţământ, unităţile medicale, serviciile de relaţii cu publicul - exceptate de la uniformizarea programului (SGG) Instituţiile de învăţământ, unităţile medicale, de urgenţă şi de intervenţie nu intră sub incidenţa uniformizării programelor de lucru în administraţia centrală dispuse de premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, a precizat, miercuri, Secretariatul General al Guvernului (SGG).
Argeş: Şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma întreruperii alimentării cu apă în Câmpulung Întreruperea alimentării cu apă a municipiului Câmpulung Muscel şi a localităţilor limitrofe, care afectează aproape 50.000 de consumatori, a fost analizată vineri într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş, convocată de prefectul Mihail Oprescu.
Argeş: Numărul încălcărilor legislaţiei privind apărarea împotriva incendiilor în unităţile medicale este în creştere Numărul încălcărilor legislaţiei privind apărarea împotriva incendiilor în unităţile medicale este în creştere, conform concluziilor unui raport prezentat miercuri de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş la întâlnirea cu managerii spitalelor din judeţ.
Mureş: Simpozion practic la SCJU despre noi procedee de intervenţie în cazurile de cancer de col uterin spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş găzduieşte al cincilea workshop cu participare internaţională în domeniul chirurgiei ginecologice oncologice, în cadrul căruia sunt prezentate noi procedee de intervenţie la paciente diagnosticate cu cancer, unele dintre acestea fiind în stadii foarte...
Giurgiu: Exerciţiu de cooperare a forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă în care s-a simulat un incendiu la parcul industrial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a desfăşurat joi un exerciţiu de amploare prin care s-a simulat producerea unui incendiu la un parc industrial, conform purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...