Cele mai citite
 


Smogul afectează sănătatea persoanelor în vârstă
joi, 16 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Contactul permanent cu poluanţii din aer poate duce la tulburări grave ale funcţiei cognitive în cazul persoanelor în vârstă, susţine o echipă de cercetători de la Centrul Medical Universitar Rush (Chicago), care a analizat efectele smogului asupra acestei categorii de persoane.
În cadrul acestui studiu, experţii au analizat datele referitoate la 19.409 de femei din SUA, cu vârste cuprinse între 70 şi 81 de ani, care au fost ţinute sub observaţie timp de 14 ani, începând cu anul 1988.

În acelaşi timp, oamenii de ştiinţă au constatat că inhalarea aerului poluat creşte riscul de boli cardiovasculare, care în sine ar putea juca un rol important în începerea sau accelerarea deteriorării funcţiilor cognitive.

Prin funcţii cognitive se înţeleg funcţiile cerebrale cele mai complexe, cu ajutorul cărora se desfăşoară procesul de cunoaştere raţională a lumii - memoria, vorbirea, inteligenţa.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare (studiu) Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unor cercetători sud-coreeni, un extract de zmeură neagră ar putea reduce simptomele sindromului metabolic (care reuneşte cel puţin trei condiţii dintre obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroza, rezistenţa...
Riscul dezvoltării de boli cardiovasculare după 55 de ani diferă în funcţie de sex (studiu) Riscul de a dezvolta anumite boli cardiace diferă în funcţie de sex - este concluzia unui studiu realizat de cercetători olandezi de la Universitatea din Rotterdam, care subliniază cât este de important să se ţină cont de aceste diferenţe în prevenirea, observarea şi tratarea maladiilor cardiovasculare...
Viaţa la mare altitudine poate reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare (studiu) Viaţa la mare altitudine poate reduce riscul de a muri din cauza cardiopatiei ischemice şi ajută la creşterea duratei de viaţă, se menţionează într-un studiu realizat de cercetători americani. Potrivit agenţiei Xinhua, la această această concluzie au ajuns cercetători de la Şcoala de Medicină a Universităţii...
China riscă o "epidemie" de boli cardiovasculare (studiu) Regimul alimentar dezechilibrat, fumatul şi obezitatea fac ravagii în China, unde trei din patru persoane suferă de probleme cardiovasculare, susţine un studiu publicat luni în Journal of the American College of Cardiology şi citat de AFP.
Mai multe femei decât bărbaţi mor de boli cardiace Femeile care mor de boli cardiovasculare sunt evident mai multe decât bărbaţii, pentru că ele beneficiază rar de examenele şi tratamentele medicale aplicate sistematic bărbaţilor, arată un studiu realizat de cercetători francezi, prezentat marţi în Statele Unite şi citat de publicaţia franceză 20minutes...
Regimul vegetarian ar putea fi rău pentru inimă Beijing, 28 feb/Agerpres/ - Într-un studiu realizat recent de cercetători chinezi se arată că regimul vegetarian ar putea creşte riscurile unor boli cardiovasculare, ca şi formarea de cheaguri de sânge, scrie site-ul maxisciences.com.