Cele mai citite
 


Timiş: Smithfield a trimis 10 tone de carne şi preparate din carne spre zonele sinistrate
joi, 16 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupul de firme Smithfield România a trimis spre zonele sinistrate circa 10 tone de alimente, prin două transporturi umanitare.
''S-au trimis aproximativ 10 tone de produse din carne, conserve şi legume din portofoliul propriu. Primul transport, de 2 tone, a ajuns pe aeroportul Bacău, de unde a fost distribuit în localităţile afectate de căderile abundente de zăpadă din Vrancea, iar celelalte 8 tone au fost transportate terestru spre aceleaşi destinaţii'', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES Cristina Bodea, PR manager al companiei Smithfield.
Un alt transport cu aproape 5 tone de alimente neperisabile a luat calea aerului duminică seară, spre Bacău. De asemenea, Consiliul Judeţean Timiş a virat câte 500.000 de lei în conturile administraţiilor judeţene Vrancea şi Buzău, iar Crucea Roşie din Timişoara continuă să adune produse de primă necesitate pentru sinistraţii din zona Moldovei
''Aşteptăm, în continuare, de la timişoreni făină de mălai şi de grâu, zahăr, orez, paste făinoase, conserve de carne şi apă. Suntem aici zilnic între orele 9,00-15,00 pentru a colecta produsele alimentare greu perisabile. Nu colectăm haine sau pături, deoarece acestea implică, pentru donatori, acte din partea Direcţiei de Sănătate Publică. Tot ceea ce adunăm va fi trimis la Crucea Roşie Bucureşti, de unde se va face distribuirea către cei care au mai multă nevoie'', a afirmat Lucian Trif, coordonator al Filialei Crucii Roşii Timişoara.
Spre populaţia din localităţile care au avut cel mai mult de suferit din cauza intemperiilor vor pleca şi medicamente de primă necesitate. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Crucea Roşie lansează "Apel pentru persoanele izolate în zăpadă" Crucea Roşie Română a venit în sprijinul persoanelor blocate de nămeţi, izolate şi fără posibilităţi de aprovizionare în judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Giurgiu, Dâmboviţa, Botoşani, Bacău, Iaşi, Arad, Brăila, Neamţ şi Ilfov, cu apă, alimente de bază şi paturi, se arată într-un comunicat de...
Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de ninsoare peste 12 tone alimente Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de căderile masive de zăpadă peste 12 tone de alimente greu perisabile, apă şi pâine, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Fundaţia Vodafone România a donat 5.000 de euro, ca răspuns la apelul lansat de Crucea Roşie Fundaţia Vodafone România a donat 5.000 de euro pentru Banca de Alimente, ca răspuns la apelul lansat de Crucea Roşie pentru ajutorarea victimelor izolate din cauza căderilor masive de zăpadă, informează organizaţia printr-un comunicat de presă.