Cele mai citite
 


Liposelecția poate ameliora diabetul zaharat de tip II
joi, 16 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Diabetul
 

 
 
 
 
 
Noi studii arată că operațiile de scădere în greutate pot duce la ameliorarea sau chiar vindecarea diabetului zaharat de tip II.

 

Un studiu realizat de organizația britanică National Bariatric Surgery Registry arată că diabetul zaharat de tip II poate intra în fază de remisie după intervenții chirurgicale de scădere în greutate. Această descoperire poate fi cheia rezolvării a două dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile ale secolului: diabetul și obezitatea. Liposelecția VASER cu ultrasunete, cea mai avansată tehnică de remodelare corporală diponibilă în țara noastră, devine astfel, pe lângă o metodă de chirurgie estetică, și o speranță pentru bolnavii de diabet.
 
În lume, aproape un miliardde oameni sunt supraponderali, iar aproximativ 90% dintre persoanele obeze primesc diagnosticul de diabet de tipul II. În acest moment se poate vorbi despre diabet și obezitate în termeni de epidemii mondiale.
 
Cercetările organizației britanice National Bariatric Surgery Registry arată că 50% dintre pacienții obezi cu diabet nu mai prezentau semne de această boală după un an de la operația de scădere în greutate, în timp ce procentul se ridică la 86% după doi ani de la intervenție. Din acest raport reiese că 188 din cei 379 de pacienți obezi supuși operației de reducere a greutății nu mai prezentau diabet de tipul II la un an după operație. În plus, s-a constatat și ameliorarea bolilor conexe. Datorită acestor rezultate, se vorbește chiar de o posibilă decontare a acestui tip de operație prin sistemul de asigurări de sănătate.
 
Profesorul Sir George Alberti, purtătorul de cuvânt al Imperial College din Londra, a declarat că ”intervențiile chirurgicale de scădere în greutate sunt eficiente pentru pacienții cu diabet de tip II și obezitate atât din punct de vedere al sănătății, cât și al costurilor”. În plus, el a mai menționat că, ”pentru persoanele cu obezitate severă și diabet de tip II, aceste proceduri ar trebui luate în considerare mult mai devreme în managementul stării de sănătate, nu amânate ca ultimă soluție”.
 
În ceea ce privește chirurgia estetică de reducere a greutății, ultima noutate pe piața din România este liposelecția VASER cu ultrasunete. Spre deosebire de alte proceduri de lipoaspirație, această metodă selectează grăsimea fără a afecta celelalte țesuturi din zona tratată (vase de sânge, nervi, țesuturi de legătură), reducând cu maximă precizie țesutul adipos. Pe lângă rezultatele precise, recuperarea se face rapid și cu disconfort minim. Având în vedere că liposelecția poate fi folosită cu succes și pentru reducerea grăsimii de pe zone mai mari ale corpului, această procedură este o opțiune viabilă pentru pacienții supraponderali. Liposelecția VASER cu ultrasunete este indicată şi pacienților supraponderali care suferă de diabet zaharat atât pentru a obține reducerea greutății, cât și pentru o ameliorare a diabetului.
 
Acestă tehnologie este disponibilă în România doar în București, la Clinica de Chirurgie ArcaLife.
 
Operatorul medical care aduce tehnologia VASER în premieră pentru România este ArcaLife din Bucureşti, prin intermediul HIGHTECH Medical Distribution S.R.L., compania locală care asigură comercializarea acestui echipament.

 
 
 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Diagnosticul precoce și tratamentul corect în medicina de familie Simpozion Practic 12 MF – prima ediție Prima ediție a Simpozionului Practic 12 MF destinat medicilor de familie s-a desfășurat în intervalul 22-23 iunie la Hotel Piatra Mare din Poiana Brașov.
Chirurgia bariatrică s-a dovedit eficientă pe termen lung la adolescenţi (studii) Chirurgia bariatrică permite o pierdere în greutate semnificativă şi pe termen lung în cazul adolescenţilor care suferă de obezitate morbidă, chiar dacă o nouă intervenţie este uneori necesară, sugerează două studii publicate vineri în revista de specialitate britanică Lancet Diabet & Endocrinology,...
Obezitatea afectează viaţa sexuală! Află cum se poate trata! Impotenţa, numită şi disfuncţie erectilă, reprezintă imposibilitatea de a ajunge la şi a menţine o erecţie satisfăcătoare pentru contactul sexual. Studiile arată că aceasta afecţiune apare adesea ca urmare a obezităţii, care are un efect considerabil asupra performanţei sexuale a bărbaţilor...
Dr. Ciprian Constantin: Chirurgia bariatrică - indicaţie clară în obezitatea morbidă Chirurgia bariatrică are o indicaţie clară în obezitatea morbidă, fiind indicată şi în obezitatea comună, când sunt prezente şi alte complicaţii ale acesteia, la recomandare medicală, acest tip de intervenţie fiind o alternativă a terapiei medicale nutriţionale şi a modificării stilului de viaţă, a declarat...
Un număr de 40 de bărbaţi vor participa la un studiu privind impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat Un număr de 40 de bărbaţi cu obezitate, care au dezvoltat şi diabet zaharat de tip 2, vor participa la un studiu clinic privind impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat de tip 2, studiu care a fost lansat miercuri la Spitalul Ponderas.
Studiu: Mai mult de jumătate dintre români declară că se confruntă cu problema kilogramelor în plus Mai mult de jumătate dintre români declară că se confruntă cu problema kilogramelor în plus, principalul factor în dezvoltarea bolilor metabolice, arată un studiu Omnibus dat publicităţii miercuri.