Cele mai citite
 


Covasna: CJ va cofinanţa construirea garajelor pentru maşinile SMURD
vineri, 17 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va aloca 600.000 de lei din bugetul acestui an în vederea construirii garajelor necesare maşinilor intrate anul trecut în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).
Comandantul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Gyorgy Alfons a declarat joi că spaţiile de garare au devenit insuficiente, iar maşinile de intervenţie nu pot fi ţinute afară în frig deoarece trebuie să pornească la prima cheie, drept urmare a solicitat sprijinul financiar al CJ pentru extinderea acestora.
Gyorgy Alfons a menţionat că SMURD Covasna a primit trei ambulanţe care au fost repartizate localităţilor Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului şi Târgu Secuiesc, iar pe viitor ISU va mai primi încă şapte maşini de intervenţie printr-un program regional finanţat din fonduri europene.
'Stăm rău la capitolul garaje (...) Nici ambulanţele şi nici maşinile de pompieri, care au apă şi spumă pentru stingerea incendiilor nu pot sta afară în frig, la temperaturi sub 0 grade pentru că devin ineficiente pentru intervenţie', a declarat şeful ISU.
Acesta a ţinut să amintească faptul că SMURD, care a devenit operaţional în judeţul Covasna pe data de 1 februarie a.c, a avut circa 150 de intervenţii în decurs de 15 zile, dar şi că pe viitor se doreşte extinderea acestui serviciu şi în oraşele Baraolt şi Covasna.
Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor a susţinut în faţa consilierilor judeţeni necesitatea construirii acestor garaje, arătând că în anul 2009 ISU Covasna a mai primit încă şase autospeciale pentru intervenţii complexe, prin urmare cererea de finanţare este justificată.
CJ Covasna s-a angajat să contribuie cu 600.000 de lei pentru construirea celor trei garaje, respectiv cu 50% din valoarea acestora, diferenţa urmând să fie acoperită de consiliile locale Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc şi alte câteva localităţi învecinate. AGERPRES (AS-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Covasna: Inaugurarea SMURD, în prezenţa ministrului Sănătăţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna va fi inaugurat oficial vineri, la Sfântu Gheorghe, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Rittli, şi a subsecretarului de stat Raed Arafat.
Covasna: ISU a primit trei ambulanţe SMURD; serviciul va deveni operational anul viitor Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a preluat luni trei ambulanţe care vor intra în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ce va deveni operaţional la nivel de judeţ începând de anul viitor.
SMURD a devenit operaţional în judeţul Covasna Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit operaţional începând cu data de 1 februarie şi în judeţul Covasna, iar în prima zi a avut trei intervenţii.
Covasna: SMURD aniversează un an de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna aniversează un an de la înfiinţare, perioadă în care a avut aproape 2200 de intervenţii.