Cele mai citite
 


Lansarea unui site despre diabet
marţi, 29 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul
 

Site-ul www.accu-chek.ro, lansat, luni, în cadrul campaniei ''Fă PAS-ul corect: Controlează diabetul'', oferă date de ultimă oră privind diabetul şi îşi propune să devină punctul de referinţă al tuturor celor care doresc să afle informaţii de calitate despre aceasta boală.

Prin intermediul acestui site, pacienţii cu diabet vor primi informaţii esenţiale cu privire la automonitorizarea zilnică a glicemiei, nutriţie, exerciţiile fizice şi îngrijirea complicaţiilor diabetului.
Specialiştii estimează că aproximativ 40-60% din costurile legate de diabet sunt generate de complicaţiile acestei maladii.
Site-ul, lansat de Roche România, îşi propune să informeze pacienţii asupra importanţei adoptării unor comportamente corective, care să îi ajute să ţină boala sub control, asupra automonitorizării zilnice şi a interpretării corecte a rezultatelor, prin intermediul unor glucometre performante. Ca urmare, dispozitivele de măsurare a glicemiei trebuie să ofere rezultate sigure şi uşor de interpretat de către pacienţi.
Ghidurile internaţionale de automonitorizare recomandă 7 determinări zilnice pentru un bun control al diabetului, înainte şi după masă.
Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. dr. Radu Lichiardopol, spune că persoanele cu diabet pot duce o viaţă activă, normală, testându-şi regulat nivelul glicemiei şi modificându-şi stilul de viaţă prin exerciţii fizice şi dietă adecvată.
Specialistul a menţionat că în România sunt între un milion şi un milion două sute de diabetici, cel mai mare procent (90-95%) fiind la persoanele cu diabet de tip 2.
Conform International Diabetes Federation, prevalenţa diabetului în România este de 9,4% în rândul populaţiei adulte. Statistici îngrijorătoare se înregistrează, de asemenea, în rândul copiilor, creşterea cazurilor de obezitate conducând spre riscul apariţiei precoce a diabetului.
Prof. dr. Lichiardopol a făcut referire la complicaţiile pe care le dă boala, ''mai ales pentru vasele mari, când, în procent de aproape 75%, apar complicaţii cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, afecţiuni de două-patru ori mai frecvente la diabetici''. Printre complicaţiile vaselor mici el a amintit retinopatiile diabetice, care duc la orbire, insuficienţa renală, nefropatia renală, afectarea membrelor inferioare, putându-se ajunge la amputaţii ale acestora.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Diabetul Cei mai multi oameni cred ca hrana pe care o consuma este transformata in energie si atata tot. Ignora faptul ca organismul munceste pentru ei, digera hrana si converteste hidratii de carbon intr-un tip de zahar numit glucoza, care patrunde in fluxul sangvin.
Program naţional de prevenire a diabetului Bucureşti, 22 iunie /Agerpres/ - Academician prof. dr. Constantin Ionescu Târgovişte, preşedintele Asociaţiei Medicale din România, afirmă că există un proiect al unui program naţional pentru determinarea scorului de risc al diabetului, care are în vedere un sistem informatic cu terminale în toate i...
Fitoterapia in diabet In mod special, in ultimii 10 ani, s-au facut cercetari stiintifice amanuntite asupra plantelor utilizate de diverse popoare pentru actiunea lor hipoglicemianta.
Campanie privind monitorizarea diabetului, lansată la Bucureşti Campania 'Fă PAS-ul corect: Controlează DIABETUL!' a fost lansată luni, având drept obiectiv prevenirea, informarea şi educarea populaţiei asupra diabetului zaharat de tip 2.
Diabetul zaharat - întrebări şi răspunsuri utile Diabetul zaharat este definit ca o cantitate anormal de mare de zahăr în sânge. Cel mai adesea este descoperit cu ocazia unui bilanţ de sânge: periodic sau înaintea unei intervenţii chirurgicale sau, chiar în faţa unei stări generale de rău şi oboseală. Sunt şi situaţii când diagnosticul se face în...
Diete pentru diabet Regimul dietetic este deosebit de important in toate tipurile de diabetzaharat si trebuie respectat indiferent de tratamentul medicamentosurmat. Pentru a fi eficient, regimul trebuie sa fie individualizat in functiede varsta, sex, activitate fizica, preferinte alimentare, dar si deeventualele boli asociate(...