Cele mai citite
 


Iran/Nuclear: Preşedintele Ahmadinejad ordonă construirea a patru noi reactoare
vineri, 17 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a ordonat construirea a patru noi reactoare nucleare de cercetare destinate producerii de izotopi radioactivi pentru bolnavii de cancer, a anunţat miercuri postul public de televiziune, citat de AFP.
"Construiţi aceste reactoare în patru locuri diferite, în conformitate cu cerinţele ţării şi pentru a demonstra că răspundeţi nevoilor de cercetare şi de obţinere a izotopilor radioactivi", a îndemnat Mahmoud Ahmadinejad.

Iranul dispune de un reactor pentru cercetări de 5 megawaţi, care a fost construit la Teheran de americani înaintea revoluţiei islamice din 1979.

În prezent, la Arak /centru/ se află în construcţie un nou reactor de 40 de megawaţi, destinat producerii de plutoniu pentru scopuri medicale.

Miercuri, într-un discurs televizat, preşedintele Ahmadinejad a anunţat noi realizări iraniene în domeniul nuclear: punerea în funcţiune a încă 3.000 de sisteme de centrifugare de generaţia a patra, din producţia internă, pe lângă cele 6.000 existente deja la Natanz, şi producerea de combustibil nuclear îmbogăţit 20%, necesar reactorului de cercetare de la Teheran.

Iranul, împotriva căruia au fost emise mai multe rezoluţii internaţionale, unele cu forţă coercitivă, continuă să refuze să pună capăt controversatului său program nuclear.

În pofida dezminţirilor Teheranului legate de programul său nuclear, Occidentul şi Israelul acuză Iranul că-şi ascunde ambiţiile militare atomice sub masca unui proiect civil.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolnavii de cancer pot beneficia de un tratament personalizat, graţie unui proiect finanţat cu bani europeni Bolnavii de cancer pot beneficia de acum de un tratament personalizat, graţie unui proiect implementat de către Institutul Naţional "Victor Babeş" cu sprijinul fondurilor europene, proiect derulat în cadrul unei campanii lansate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Consiliul Uniunii Europene...
Un nou centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer în fază terminală, în sectorul 2 Un nou centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer în fază terminală se va construi în curtea Bisericii Sfântul Pantelimon din sectorul 2 al Capitalei.
Cluj: Sprijin medical şi sufletesc pentru bolnavii de cancer, din 2012, la Centrul de îngrijiri 'Sfântul Nectarie' Centrul de Îngrijiri Paliative "Sfântul Nectarie" al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului va deveni funcţional în primăvara anului 2012 şi va oferi sprijin medical şi sufletesc bolnavilor de cancer aflaţi în faze terminale ale bolii, dar şi familiilor acestora.
Bolnavii de cancer trataţi cu chimioterapie dezvoltă rezistenţă la acest tratament Chimioterapia face ca pacienţii să dezvolte rezistenţă la acest tip de tratament, ceea ce diminuează eficienţa tratării cancerului, avertizează revista ştiinţifică britanică Nature Medicine în ediţia sa de luni.
Bolnavii de cancer pot beneficia de consiliere gratuită prin centrul 'Oncosuport' din Capitală Persoanele diagnosticate cu cancer pot beneficia de consiliere gratuită prin intermediul unui proiect pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială implementat de către Patronatul Medicinei Integrative. Sediul centrului "Oncosuport" se află în Bucureşti, în zona Băneasa, pe strada Dobrogeanu...
Caraş-Severin:Fundaţia Sfânta Irina a pus piatra de temelie a primului centru de recuperare oncologică din România Fundaţia Sfânta Irina a inaugurat marţi, în localitatea Slatina-Nera, lucrările de construcţie a Clinicii Nera, respectiv, a Centrului pentru Cercetări în Recuperare Oncologică.