Cele mai citite
 


MApN a transportat 496 de tone de alimente haine şi apă către populaţia din 114 localităţi
vineri, 17 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Apărării Naţionale a transportat, până joi la prânz, 496 de tone de alimente, haine şi apă, cu elicoptere şi autocamioane militare, către populaţia din 114 localităţi, situate în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman, Vrancea, Dâmboviţa şi Galaţi, în baza solicitărilor primite de la reprezentanţii administraţiei publice locale, informează un comunicat remis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, forţele şi mijloacele MApN acţionează în continuare în sprijinul populaţiei afectate de ninsorile abundente, pentru distribuirea de alimente şi bunuri de strictă necesitate şi pentru deszăpezirea unor căi de acces.
Centrul de coordonare a podului aerian, constituit la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, din ordinul ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, a planificat şi joi zboruri cu aeronave C-27J Spartan pentru a prelua 12 tone de alimente şi bunuri aflate în centrele de tranzit de la Timişoara şi Câmpia Turzii. Acestea vor fi transportate de la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii la Flotila 95 Aeriană de la Bacău şi de pe aeroportul din Timişoara către aeroportul Mihail Kogălniceanu de unde vor fi distribuite, terestru sau aerian, către populaţia aflată în localităţile afectate de ninsori.
Cinci elicoptere IAR-330 PUMA de la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni au efectuat, în cursul zilei de joi, 11 misiuni în cadrul cărora au transportat 11 tone de alimente în localităţile Bisoca, Puieşti, Ciorăşti, Scutelnici, Pleşeşti şi Trăistieni din judeţul Buzău, şi în localităţile Frecăţei, Ciocile şi Măraşu din judeţul Brăila. Alte trei elicoptere IAR-330 PUMA, ale Flotilei 86 Aeriană de la Feteşti, au transportat şase tone de alimente, de la aeroportul Mihail Kogălniceanu către localităţile Frecăţei, Ciocile şi Măraşu din judeţul Brăila. De la Flotila 95 Aeriană de la Bacău, trei elicoptere IAR-330 PUMA au transportat 2,3 tone de alimente către localităţile Ciorăşti din judeţul Buzău, şi localităţile Băleşti şi Voietin din judeţul Vrancea.
De asemenea, un avion C-27J Spartan şi trei elicoptere IAR-330 PUMA sunt pregătite la Otopeni, Bacău şi Mihail Kogălniceanu, pentru a executa misiuni de evacuare medicală de urgenţă.
Alte aproximativ 100 de tone alimente şi produse de strictă necesitate sunt transportate pe parcursul zilei de joi, cu ajutorul autocamioanelor, din centrele de colectare ale armatei, către localităţi din judeţele Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi şi Prahova.
Armata a intervenit şi acţionează în continuare, terestru şi naval, în judeţele din Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, pentru salvarea vieţilor puse în pericol şi pentru deszăpezirea căilor de acces. Astfel, în jud. Buzău, detaşamente de militari din Divizia 2 Infanterie acţionează, cu mijloace tehnice, pentru deblocarea căilor de acces din zona localităţilor Săgeata, Ţinteşti, Cilibia, Glodeanu-Siliştea, Costeşti şi Spătaru.
În Brăila, militari din cadrul Brigăzii 10 Geniu şi Diviziei 2 Infanterie acţionează pentru deblocarea căilor de acces şi deszăpezirea locuinţelor în comuna Stăncuţa şi în satele Chichineţu şi Odăieni, din comuna Ciocile, localităţi izolate ca urmare a căderilor masive de zăpadă în timp ce în Ialomiţa, militari din cadrul Diviziei 1 Infanterie acţionează pentru deblocarea căilor de acces în localitatea Grindu.
Remorcherul maritim de salvare "Grozavul" continuă misiunile de spargere a gheţii şi de transport de persoane pe canalul navigabil al Dunării, între porturile Sulina şi Tulcea aproximativ 80 de persoane şi 70 de tone de ajutoare alimentare precum şi corespondenţă poştală fiind transportate în localităţile izolate din Deltă în cursul zilei de miercuri şi joi.
Potrivit MApN transportul de persoane între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu este, în continuare, asigurat de remorcherul fluvial RF 328.
''MApN monitorizează situaţia din ţară, prin structura de specialitate a Statului Major General, şi are pregătiţi în permanenţă 8.000 de militari şi aproape 2.000 de mijloace tehnice, potrivit ordinului ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, pentru a interveni de urgenţă în sprijinul autorităţilor publice locale şi centrale, în limitarea efectelor ninsorii şi viscolului şi salvarea vieţilor omeneşti'', precizează sursa citată.AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Sudul ţării, aproape paralizat de zăpadă şi viscol (sinteză) Drumuri naţionale şi judeţene blocate, zeci de localităţi izolate, sute de maşini rămase înzăpezite, reţele de electricitate avariate, transport feroviar care se desfăşoară cu dificultate, curse aeriene anulate, şcoli închise - sunt consecinţele căderilor masive de zăpadă şi ale viscolului, care de mai...
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
Drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii; opt decese şi şcoli închise din cauza gerului Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) informează că mai sunt blocate din cauza zăpezii 13 drumuri naţionale în judeţele Buzău, Giurgiu, Tulcea şi Vrancea şi 43 de drumuri judeţene în Ialomiţa, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Tulcea şi Vrancea.
Crucea Roşie lansează "Apel pentru persoanele izolate în zăpadă" Crucea Roşie Română a venit în sprijinul persoanelor blocate de nămeţi, izolate şi fără posibilităţi de aprovizionare în judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Giurgiu, Dâmboviţa, Botoşani, Bacău, Iaşi, Arad, Brăila, Neamţ şi Ilfov, cu apă, alimente de bază şi paturi, se arată într-un comunicat de...