Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii a cerut un control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina
vineri, 17 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut demararea unui control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina - secţia de Psihiatrie, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de MS.
Potrivit sursei citate, în acest caz este implicat un medic din Unitatea de Primiri Urgenţe care a mai fost sancţionat şi în anul 2009 prin desfacerea contractului de muncă.
"Decizia ministrului Sănătăţii vine după ce, în această seară, rapoartele Direcţiei de Sănătate Publică Olt şi al conducerii Spitalului Judeţean Slatina transmise la MS evidenţiază noi deficienţe în activitatea medicului respectiv", precizează comunicatul de presă.
Din echipa de control a Ministerului Sănătăţii va face parte, pe lângă medici specialişti în medicina de urgenţă, şi un un jurist. De asemenea, MS va solicita autorităţii locale în administrarea căreia se află unitatea medicală, precum şi Colegiului Medicilor din România să desemneze câte un reprezentat care să facă parte din această echipă, se mai arată în comunicatul de presă.
Duminică noaptea, un pacient de 65 de ani din comuna Găneasa a murit la spitalul slătinean, la care fusese adus cu ambulanţa în cursul zilei, într-o stare de agitaţie psihomotorie accentuată. Bărbatul era recalcitrant, a fost dus la spital însoţit de poliţişti, a ajuns la UPU Slatina, unde era de gardă medicul Fulga, apoi, fără să i se fi făcut vreo investigaţie, a fost trimis la Secţia de Psihiatrie a spitalului pentru că medicul de gardă a spus că pacientul este sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu poate fi consultat.
Bărbatul din Găneasa a murit la aproximativ nouă ore după ce a fost trimis de la UPU la Psihiatrie, însă acolo cadrele medicale i-au făcut un test de alcoolemie şi au constat că bolnavul nu băuse alcool. Faptul a fost confirmat şi în urma necropsiei care a relevat şi că bărbatul suferea de afecţiuni pulmonare şi cardiace, acestea fiind şi cele care i-au provocat moartea.
Medicului Cornel Fulga a revenit la UPU Slatina anul trecut, în baza unei hotărâri a instanţelor de judecată, după doi ani în care nu a mai lucrat în spital în urma decesului unui pacient în 2009. Atunci, un pacient de 63 de ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt, a murit pe holurile spitalului fără a fi consultat, deşi timp de patru ore a fost trimis de la o secţie a spitalului la alta. După moartea pacientului conducerea SJU Slatina a decis încetarea contractelor de muncă a mai multor medici, printre care şi Cornel Fulga, ce se afla de gardă atunci când a fost dus bolnavul la UPU. AGERPRES/(AS - Andreea Rotaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt:Anchetă în cazul morţii unui pacient la Spitalul Slatina Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, miercuri, suspendarea din activitate a medicului de la Unitatea de Primire Urgenţe Cornel Fulga, după ce acesta a pus unui pacient diagnosticul de "beţie", fără a-l consulta, iar pacientul a murit la scurt timp din cauza unor probleme cardiace...
Oficial UPU Slatina: Medicul Fulga nu a respectat fişa postului în cazul morţii unui pacient Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, nu a respectat fişa postului şi procedurile, în cazul pacientului de 65 de ani, din comuna Găneasa, care a murit în urmă cu două zile în spital fără a i se fi făcut investigaţii medicale, a anunţat miercuri...
MS recomandă concedierea medicilor în cazul copilului decedat la spitalul din Slatina Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la încălcarea atribuţiilor din fişa postului de către medicul ortoped de gardă şi şeful secţiei de chirurgie şi ortopedie infantilă, cu recomandarea desfacerii...
Cazul fetiţei decedate la Huşi: Amenzi contravenţionale pentru medici, spitalul din localitate şi Ambulanţa Vaslui Echipa de control a Ministerului Sănătăţii (MS) a aplicat mai multe amenzi contravenţionale, după ce a constatat, în urma verificării modului în care a fost gestionat cazul fetiţei de 4 ani care a decedat recent la Spitalul Municipal Huşi, că au fost încălcate Ordinul MS privind conducerea şi organizarea...
Olt: Medicul Cornel Fulga de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost concediat Comitetul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, luni, desfacerea contractului de muncă al medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cornel Fulga, cercetat disciplinar după ce luna trecută un pacient în vârstă de 65 de ani a murit la spital fără a fi consultat.
Spitalul judeţean Slatina Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, vineri noaptea, la Slatina, după mai mult de patru ore de audieri în cazul pacientului mort pe holurile Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, înlocuirea şefilor DSP Olt, Spitalului Judeţean, desfacerea contractului de muncă...