Cele mai citite
 


Olt: Spitalul Slatina trebuie să-i dea medicului suspendat Fulga 190.000 lei
vineri, 17 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina trebuie să-i plătească medicului Cornel Fulga de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), suspendat din funcţie începând de joi din cauza decesului unui pacient pe care a refuzat să-l consulte, suma de 190.000 lei în urma unei hotărâri judecătoreşti obţinută de doctor anul trecut.
Potrivit managerului SJU Slatina, Andrei Iordache, respectivii bani reprezintă suma pe care instanţa a considerat că ar fi obţinut-o medicul, din salariu, dacă nu ar fi fost concediat în 2009 de către SJU Slatina. Tot instanţa a decis că a fost nelegală desfacerea contractului de muncă a medicului Fulga şi că acesta trebuie reîncadrat pe post. Cornel Fula a fost concediat în ianuarie 2009 după ce un pacient a murit pe holurile UPU Slatina, fără a fi primit îngrijiri medicale deşi a fost trimis timp de patru ore de la o secţie la alta a spitalului. "Este vorba de drepturi salariale restante, conform unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Spitalului trebuie să-i dea personal medicului 100.000 lei şi alte 89.000 lei trebuie să le achite spitalul către bugetul asigurărilor sociale pentru acelaşi medic. Deocamdată nu au fost plătiţi aceşti bani, probabil că vor fi daţi eşalonat" a indicat Andrei Iordache.
Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, referitor la banii pe care spitalul trebuie să-i plătească medicului de la UPU, că "se ridică semne de întrebare asupra activităţii juriştilor de la spital, despre cum s-au prezent ei în instanţă". Stănescu a adăugat că în cazul în care comisiile de anchetă care cercetează acum cazul decesului pacientului din Găneasa vor decide că medicul Fulga este vinovat, personal va face plângere penală împotriva doctorului. "Sunt trist pentru că după atâtea eforturi făcute pentru ca acest spital să funcţioneze bine, să se îmbunătăţească calitatea actului medical, avem din nou probleme. Asemenea evenimente sunt regretabile şi pentru faptul că aruncă cu noroi în tot personalul medical de la Slatina. Tot ce s-a întâmplat în acest caz a fost sesizat de la început de managerul spitalului, cu care am discutat pentru a lua măsuri astfel încât asemenea situaţii să nu se mai repete. Ca în orice sistem şi în spital sunt uscături. Acestea trebuie să dispară şi de la spital şi de peste tot" a comentat Paul Stănescu, despre ultimul caz de deces de la SJU Slatina ajuns în atenţia presei.
Duminică noaptea, la Secţia de Psihiatrie a SJU Slatina a murit, după aproape opt ore de la internare. Cauzele probabile ale decesului sunt unele afecţiuni cardiace şi pulmonare dar bărbatul nu a primit îngrijiri medicale pentru acestea, iar UPU Slatina, unde era de gardă medicul Cornel Fulga, nu i-au făcut investigaţii pacientului şi nu a fost consultat, scriindu-se în foaia de observaţie că este în stare de ebrietate. De la UPU, unde nu a primit îngrijiri, pacientul a fost trimis la Psihiatrie, unde a murit. Potrivit cunoscuţilor pacientului care a murit acesta suferea de astm bronşic.
Cornel Fulga este suspendat din funcţie începând de joi, aceasta fiind a doua sancţiune severă primită de medic. AGERPRES/(AS, Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt:Anchetă în cazul morţii unui pacient la Spitalul Slatina Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, miercuri, suspendarea din activitate a medicului de la Unitatea de Primire Urgenţe Cornel Fulga, după ce acesta a pus unui pacient diagnosticul de "beţie", fără a-l consulta, iar pacientul a murit la scurt timp din cauza unor probleme cardiace...
Oficial UPU Slatina: Medicul Fulga nu a respectat fişa postului în cazul morţii unui pacient Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, nu a respectat fişa postului şi procedurile, în cazul pacientului de 65 de ani, din comuna Găneasa, care a murit în urmă cu două zile în spital fără a i se fi făcut investigaţii medicale, a anunţat miercuri...
Olt: Medicul de la UPU Slatina, Cornel Fulga, susţine că este nevinovat Medicul Cornel Fulga de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, cercetat penal în cazul decesului unui pacient, a declarat vineri jurnaliştilor că se consideră nevinovat şi că a făcut ce trebuia, respectiv l-a trimis pe pacient la Secţia Psihiatrie pentru...
Olt: Medicul Cornel Fulga de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost concediat Comitetul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, luni, desfacerea contractului de muncă al medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cornel Fulga, cercetat disciplinar după ce luna trecută un pacient în vârstă de 65 de ani a murit la spital fără a fi consultat.
Olt: Medicul Cornel Fulga, acuzat că a lăsat să moară un pacient fără să îl consulte, se întoarce la Spitalul Slatina Medicul Cornel Fulga, cel care în urmă cu doi ani a fost concediat de Spitalul Judeţean de Urgenţă ( SJU) Slatina pentru că un pacient de 63 de ani a murit pe holurile instituţiei fiind plimbat timp de patru ore între mai multe secţii ale unităţii medicale, s-a întors la Unitatea de Primiri Urgenţe din...
Olt: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe după moartea unui pacient cu degete tăiate Conducerea Spitalului Judeţean Olt a început o anchetă administrativă după ce un pacient în vârstă de 63 de ani, care a ajuns sâmbătă la spital cu degetele de la o mână tăiate, a murit ca urmare a unui infarct.