Cele mai citite
 


Organizaţia Salvaţi Copiii: În România a crescut numărul cazurilor de malnutriţie
vineri, 17 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor noi de malnutriţie a crescut foarte mult în ţara noastră, mai ales în mediul rural, un copil din trei suferind din cauza unei alimentaţii lipsite de elementele esenţiale dezvoltării normale a organismului precum peşte, carne, ouă, brânză, informează Organizaţia Salvaţi Copiii România.
Statisticile Ministerului Sănătăţii arată că în 2009 au fost 6.360 cazuri noi de malnutriţie proteino-calorică la copii cu vârste între 0 şi 2 ani, iar în primul trimestru din 2010 au fost 1.553 de cazuri.
La aceeaşi categorie de vârstă, în 2009, au rămas în evidenţă cu malnutriţie proteino-calorică 10.035 de copii, iar în trimestrul întâi din 2010 - 8.879 de copii.
Reprezentanţii organizaţiei susţin că sunt necesare măsuri pentru prevenirea agravării crizei actuale şi a consecinţelor care afectează pe termen lung copiii.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
World Vision România susţine urgenţa îmbunătăţirii accesului la servicii medicale de calitate pentru categoriile vulnerabile La iniţiativa Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi şi a Comisiei pentru sănătate publică din Senat, Fundaţia World Vision România a organizat la Palatul Parlamentului conferinţa-dezbatere intitulată “Drepturile Pacienţilor - între teorie şi practică”, marcând astfel Ziua...
Gorj: Zeci de copii cu vârsta până în trei ani suferă de malnutriţie, potrivit statisticilor DSP Aproximativ 80 de copii din judeţ cu vârsta până în trei ani suferă de malnutriţie proteino-calorică, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Comunicat de presă - World Vision România World Vision România susţine urgenţa îmbunătăţirii accesului la servicii medicale de calitate pentru categoriile vulnerabile
Telefonul Copilului: Numărul cazurilor de bullying semnalate de băieţi a crescut de peste 20 de ori într-un singur an Numărul băieţilor care au raportat cazuri de bullying la Telefonul Copilului (116111) a crescut de peste 20 de ori, de la 25 de cazuri în 2014 la 534 de cazuri în anul 2015, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Asociaţia Telefonul Copilului.
Numărul cazurilor de autism a crescut în ultimii ani Numărul cazurilor de autism depistate a crescut semnificativ în ultimii ani în România, potrivit datelor de specialitate publicate recent.
SNMF: Peste 75% din medicii din mediul rural pierd sporurile, potrivit unui proiect al MS Peste 75% dintre medicii din mediul rural care primesc sporuri le vor pierde în cazul în care va intra în vigoare un proiect al Ministerului Sănătăţii (MS) privind criteriile de acordare a acestora pentru această categorie de medici, a declarat joi într-o conferinţă de presă, şeful de Departamentului...