Cele mai citite
 


Reprezentanţii MS s-au întâlnit cu cei ai Camerei de Comerţ Americane pentru a dezbate proiectul legii sănătăţii
vineri, 17 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane, precum şi cei ai companiilor afiliate acestei instituţii, au prezentat joi un set de propuneri, în cadrul seriei de dezbateri desfăşurate pentru elaborarea noului proiect legislativ de organizare şi funcţionare al sistemului sanitar.
Între acestea se numără actualizarea trimestrială a listei medicamentelor compensate, utilizarea evaluării tehnologiilor medicale ca instrument pentru fundamentarea deciziilor de includere a moleculelor în listă şi stabilirea preţului reglementat exclusiv pentru produsele aflate pe lista de compensate, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES.
În opinia reprezentanţilor companiilor afiliate AmCham, asigurările sociale de sănătatea trebuie să rămână în administrarea publică, având în vedere misiunea şi obligaţia statului român, conform Constituţiei.
De asemenea, se propune introducerea de asigurări private de sănătate suplimentare şi complementare care să acopere şi co-plata medicamentelor, dispozitivelor medicale şi a investigaţiilor medicale.
Creşterea deductibilităţii fiscale pentru asigurările private până la suma de 1000 de Euro reprezintă un alt punct de dezbatere.
Cei prezenţi la întâlnire au cerut oficialilor MS creşterea graduală a finanţării de stat pentru sistemul public de sănătate până la nivelul de 6% din PIB, precum şi reevaluarea programelor de sănătate pe baza unor criterii clare, obiective şi transparente.
O altă propunere a vizat ajustarea contribuţiei clawback la nivelul sustenabil din punct de vedere economic pentru industria farmaceutică.
Secretarul de stat Vasile Cepoi a declarat pentru AGERPRES că participanţii la dezbatere au propus o schimbare a modului de funcţionare a relaţiei dintre sistemul sanitar, asigurări, furnizori şi producătorii de medicamente şi materiale sanitare.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Alexandru Rafila: MS şi-a propus să actualizeze lista de medicamente compensate Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii conf. dr. Alexandru Rafila i-a asigurat pe reprezentanţii industriei farmaceutice cu prilejul Forumului Industriei Farmaceutic de faptul că Ministerul Sănătăţii este deschis dialogului şi va da dovadă de flexibilitate în ceea ce priveşte taxa de clawback.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Proiect: 150 de molecule noi şi molecule cu indicaţii noi, pe lista medicamentelor compensate şi gratuite Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 27 martie, o listă cu medicamente compensate şi gratuite care conţine 150 de molecule noi sau cu indicaţii noi.
Ţucmeanu (MS): Probabil, după Paşte va scădea preţul medicamentelor compensate Preţul medicamentelor decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar putea scădea după Paşte, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu.
Proiect de act normativ privind nivelul contribuţiei trimestriale pentru medicamente, în dezbatere publică Noul proiect de act normativ privind nivelul contribuţiei trimestriale pentru medicamentele incluse în programele naţionale de sănătate, precum şi pentru medicamentele folosite în tratamentul ambulatoriu a fost pus în dezbatere publică, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă remis...