Cele mai citite
 


Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean
vineri, 17 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, Tiberiu Marc, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că s-a dorit o schimbare radicală a secţiei, chiar dacă suma iniţială, provenită de la Ministerul Sănătăţii, nu acoperea tot necesarul de lucrări şi dotări.
"Nu am lucrat de câţi bani am avut, ci am făcut ceea ce era necesar. (...) Valoarea prevăzută iniţial pentru reparaţii capitale a fost dublată la final. Am abordat lucrurile de o manieră în care să fie acoperite toate nevoile. Cred că a fost o abordare corectă şi este încă un pas în modernizarea spitalului", a precizat Tiberiu Marc.
El a adăugat că se va avea în vedere şi modernizarea blocului operator, care se alătură lucrărilor de reparaţii ce sunt deja în derulare pentru principalele două corpuri de clădire ale unităţii spitaliceşti.
Potrivit directorului medical al spitalului, Vasile Majdik, după preluarea spitalului de către CJ Sălaj, a avut loc o adevărată "explozie" privind îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, după ce, anterior, se făcuseră doar mici reparaţii.
Valoarea totală a investiţiilor pentru secţia ATI a fost de 951.475 lei, din care 786.000 lei reparaţii capitale şi 165.475 lei pentru achiziţionarea de paturi şi alte dotări specifice.
Din suma totală, 436.000 lei au provenit de la Ministerul Sănătăţii, circa 362.000 lei din veniturile proprii, 46.000 lei de la CJ Sălaj şi o sponsorizare de aproape 108.000 lei de la SC Michelin SA. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Lucrări de reabilitare şi modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, administrator al celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, luând şi decizia înlocuirii managerului instituţiei sanitare.
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Sălaj: Dotări pentru Spitalul Judeţean Zalău printr-o investiţie privată Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost dotată cu mobilier specific de terapie intensivă, iar Laboratorul de Radiologie şi Imagistică medicală a fost dotat cu echipament medical printr-o finanţare de circa 350.000 de lei din partea unei companii private, potrivit unei informări...
Sălaj: Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean, reabilitată cu fonduri europene şi cu sprijinul unei companii private La Spitalul judeţean de urgenţă Zalău s-au finalizat lucrările de modernizare ale Secţiei de Pediatrie, realizate în cadrul unui proiect european ce vizează modernizarea întregii unităţi spitaliceşti.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, în vizită în judeţul Sălaj Modul în care au fost investiţi banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru modernizarea unor secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, dar şi problemele cu care se confruntă sistemul medical din judeţul Sălaj îi vor fi prezentate vineri, ministrului de resort Ladislau Ritli, cu prilejul...
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.