Cele mai citite
 


Botoşani: 230 de elevi descoperiţi cu păduchi
marţi, 29 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 200 de elevi din judeţul Botoşani au fost descoperiţi cu pediculoză, în urma triajului efectuat de medicii din Botoşani după începerea anului şcolar, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lidia Onofrei.
Potrivit acesteia, în urma verificării a 80% dintre elevi, 230 de elevi au fost depistaţi cu păduchi, 180 cu angine, 20 cu scabie şi alţi 54 cu micoze.
'Copii provin din familii cu igienă precară acasă şi locuiesc în condiţii mizere. Unii nu îşi permit un săpun sau un detergent, însă există şi cazuri în care putem vorbi de indolenţă şi indiferenţă', a afirmat Onofrei.
Autorităţile sanitare au dispus monitorizarea şi verificarea permanentă a acestor copii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: 200 de elevi cu păduchi şi râie, în şcolile din judeţ Un număr de 200 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi ca având păduchi sau râie la triajul epidemiologic efectuat de Autoritatea pentru Sănătate Publică (ASP).
1 din 5 români crede că pediculoza este o problemă de igienă personală - Miturile legate de pediculoză sunt dezminţite de cercetările ştiinţifice Conform celui mai recent studiu la nivel urban comandat de Omega Pharma România şi Paranix, implementat cu ajutorul Exact Cercetare şi Consultanţă, 79% dintre respondenţii cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani declară că au avut păduchi de cap, iar 21% cred că pediculoza este o problemă de igienă...
Suceava: Peste 150 elevi depistaţi cu păduchi sau râie Triajul epidemiologic efectuat după vacanţa de primăvară a identificat zeci de elevi suceveni cu diverse afecţiuni ce pot pune în pericol sănătatea proprie şi a colegilor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu.
Galaţi: Peste 150 de elevi s-au prezentat la cursuri cu pediculoză Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a terminat de adunat rezultatele triajului epidemiologic făcut în şcoli, după ce elevii s-au întors din vacanţă, un număr de 151 dintre aceştia având pediculoză, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Control medical la elevii din Capitală: 2.894 de copii cu angine, 161 cu pediculoză Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti au examinat 207.266 de copii la începerea anului şcolar 2014 - 2015.
Hunedoara: Peste 200 de elevi au fost descoperiţi cu păduchi sau râie Peste 200 de copii cu păduchi şi nouă elevi care sufereau de râie, au fost depistaţi de medicii hunedoreni cu prilejul triajului epidemiologic desfăşurat la începutul celui de-al doilea semestru din acest an şcolar, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu paraziţi fiind identificate în zonele Deva, Hunedoara...